Medi ambient

L'Incasòl no aturarà el projecte logístic de Gallecs tot i l'oposició

El director general de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), Damià Calvet, ha afirmat que el projecte per a la instal·lació d'un centre logístic de l'empresa TransWences en terrenys de Can Banús, al sector urbanitzable de Gallecs, en terme de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i a tocar de Mollet (Vallès Oriental), continuarà endavant malgrat la manifestació que el diumenge 19 d'abril va reunir unes 2.500 persones per demanar la paralització del projecte i més protecció per a l'espai. Calvet diu que les normes de planificació dels terrenys de Gallecs estan fixades en el pla director urbanístic de l'any 2005, que es va fer, segons remarca, “seguint la legislació urbanística de base, amb audiències a tots els ajuntaments i amb informes de tots els departaments, el de Medi Ambient inclòs, que llavors estava en mans d'ICV-EUiA, que formava part del tripartit”. Per al director de l'Incasòl, aquest pla director “continua sent la referència vàlida” i estableix la protecció de més de 750 hectàrees del sector central de Gallecs i aprofitaments urbanístics a Palau-solità i Plegamans i a Can Banús. “El pla director ho marca de manera diàfana i modèlica i fa compatible la preservació de l'espai central amb aprofitaments urbanístics que dinamitzaran l'economia”. Calvet remarca que, dins del Consorci de Gallecs, cap ajuntament ha manifestat la seva oposició al projecte.

Sobre la manifestació i el fet que el síndic de greuges hagi demanat un informe sobre el seu impacte ambiental, Calvet diu: “Hi pot haver iniciatives i peticions i podem escoltar tothom i valorar-ho tot, però les normes estan escrites.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia