Infraestructures

Últim tràmit per desdoblar l'N-II de Vilademuls a Orriols

Foment ha formalitzat el contracte per iniciar les obres, cinc mesos més tard que n'anunciés l'adjudicació

El tram fa cinc anys que està empantanegat, des que va quedar aturat per les retallades

El Ministeri de Foment ha anunciat que ha formalitzat el contracte del desdoblament de l'N-II en el tram comprès entre Vilademuls i Orriols (Bàscara), com a pas previ a l'inici de les obres. Aquest tram de només 3,3 quilòmetres fa cinc anys que està empantanegat (amb terres remogudes i enderrocs fets), des que el 2010 les obres que havien començat un any abans van quedar parades per les retallades aplicades pel ministre Blanco.

El pas anunciat ahir pel govern espanyol hauria de donar lloc per fi a la represa de les obres de forma imminent, tenint en compte que la ministra de Foment, Ana Pastor, va assegurar que començarien a principis d'aquest any. De fet, han passat cinc mesos des que es va dir que s'adjudicaven les obres. La intervenció que s'ha de fer en aquest tram (que oficialment es diu tram Medinyà-Orriols, pel traçat inicial, que ara s'ha modificat) costarà prop de 12 milions d'euros, menys que l'import que s'havia anunciat quan el projecte va sortir a licitació. En aquell moment es parlava de 16,9 milions.

Aquest tram és el primer en què l'N-II no es convertirà en autovia sinó que es farà una ampliació i es duplicarà la calçada actual. Aquesta línia se seguirà en tot el tram nord de l'N-II, precisament des de Vilademuls fins a la Jonquera. El que s'ha fet és fer un projecte més econòmic i en comptes de fer accessos com a les autovies, per exemple, es faran giratoris en els encreuaments. El tram connectarà l'N-II amb l'AP-7 amb l'enllaç que es va inaugurar fa uns mesos a l'altura de Vilademuls, i que permet als conductors fer servir l'autopista com a autovia entorn a Girona, entre Fornells de la Selva i Vilademuls. El tram acaba passada la riera de la Cinyana, a Orriols.

LA XIFRA

11,86
milions d'euros
és la xifra per la qual s'han encarregat les obres. En la licitació s'havien previst 16,9 milions

La ministra va prometre que seria al gener

La ministra de Foment, Ana Pastor, en una visita a les comarques gironines a final de l'any passat va anunciar que el tram Vilademuls-Orriols era una prioritat i que les obres començarien a principis del 2015. En aquella visita la ministra va inaugurar el tram Caldes-Sils, va posar la primera pedra del tram Sils-Maçanet i va prometre iniciar el mes següent les altres tres obres previstes per al 2014, entre les quals va destacar la de Vilademuls-Orriols. Cinc mesos després formalitzen el contracte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia