Infraestructures

MONTBLANC-LLEIDA

Aproven finalment la bonificació de l'AP-2

El Consell de Ministres va aprovar ahir, finalment, el conveni amb la concessionària d'autopistes que permetrà bonificar amb un 50% el preu del peatge als vehicles pesants que voluntàriament utilitzin l'AP-2 en el tram entre Montblanc i Lleida. La mesura pilot ha estat impulsada pel Ministeri de Foment amb l'objectiu de descarregar de trànsit la carretera N-240 i havia d'entrar en vigor el passat 1 de juliol, però finalment es va ajornar a manca de complimentar aquest tràmit ministerial. Ara, la prova pilot romandrà vigent fins al 30 de novembre.

El Ministeri de Foment calcula que l'aplicació de la mesura en el tram entre Montblanc i Lleida podrà beneficiar més de 145.000 vehicles pesats en el seu període de vigència. L'estalvi de cost que ha calculat per als usuaris és de 5,85 euros per vehicle i recorregut. També calcula que els transportistes que prenguin l'alternativa de pagament bonificat de l'AP-2 s'estalviaran 16 minuts de conducció respecte als 43 minuts estimats que es triga a fer el mateix recorregut per la carretera N-240.

L'Estat també ha anunciat que mentre duri la prova pilot s'analitzarà l'efectivitat de la mesura i la seva viabilitat pressupostària. En funció del resultat, s'estudiarà la possibilitat que la implantació sigui definitiva o que, fins i tot, es pugui fer extensiva a altres trams d'autopistes.

J.L.E.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia