Infraestructures

La deixalleria del Baix Maresme torna a funcionar

L'havien tancada durant quatre mesos per fer-hi obres d'ampliació i millora

L'equipament, que és mancomunat, dóna servei als municipis del Masnou, Alella i Teià, on està situada

La deixalleria del Baix Maresme ja torna a estar operativa després de quatre mesos d'estar tancada per obres. Els treballs han servit per renovar-la a fons i millorar-ne el servei. Les obres han permès l'ampliació de les instal·lacions, amb la incorporació d'una nova bàscula, la renovació i el canvi de lloc de l'antiga i l'adaptació de noves rasants del vial est per tal d'encabir-hi la plataforma per a la bàscula d'accés i la seva urbanització. D'aquesta manera, es vol garantir la funcionalitat i la idoneïtat de les infraestructures i els serveis necessaris i es dota els vials de pavimentació.

A més, també s'ha aprofitat per canviar l'enllumenat i la xarxa d'aigua i s'ha fet de nou tot el mur perimetral de l'equipament. En aquest sentit, i tal com ha explicat el regidor de Manteniment i Serveis Municipals del Masnou, Joaquim Fàbregas (ERC-AM-MES-AM), també s'ha aprofitat per fer més alt aquest mur i així blindar la deixalleria contra els lladres. “Algun cop hi havia hagut robatoris”, ha recordat Fàbregas, que també ha comentat que amb aquesta actuació “es podrà agilitzar el servei”. Tant des d'Alella com també des de Teià, on hi ha la infraestructura, s'ha celebrat la seva reobertura. “Facilitarà molt el gruix de trànsit dels usuaris, ja que aquesta deixalleria va néixer amb limitacions d'espai”, ha manifestat l'alcalde d'Alella Andreu Francisco (ERC+SxA). En el mateix sentit s'ha pronunciat el batlle de Teià, el també republicà Andreu Bosch. “Era una assignatura pendent”, ha assegurat. Les obres han tingut un cost de 300.000 euros, i han estat finançades per la Generalitat –uns 164.000 euros– i els tres ajuntaments que tenen el servei mancomunat.

LA XIFRA

300.000
euros
ha costat la millora de la deixalleria del Baix Maresme, finançats entre la Generalitat i els ajuntaments.

Un servei que es va posar en marxa el 2002

La deixalleria mancomunada d'Alella, el Masnou i Teià va ser inaugurada l'any 2002, i l'any 2007 la mancomunitat de serveis va posar en funcionament el servei de deixalleria mòbil. Els residus recollits a la deixalleria mancomunada es transporten a les plantes de gestió corresponents, on es reciclen i tracten amb la finalitat que tornin a entrar en el cicle productiu i de consum. Un altre dels objectius d'aquesta instal·lació és el de minimitzar la fracció de residus que s'ha d'enviar a la incineradora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.