Serveis

Cobriran la piscina d'Arbúcies amb una estructura de globus

El sistema permetrà utilitzar l'espai tot l'any, a partir del març del 2016

La inversió és d'uns 300.000 euros

L'equip de govern d'Arbúcies (Entesa) cobrirà la piscina municipal amb una estructura de globus amb l'objectiu que l'espai pugui ser utilitzat tot l'any. La inversió prevista és d'uns 300.000 euros, segons calcula l'alcalde, Pere Garriga, que confia que el març de l'any que ve la nova estructura ja pugui ser instal·lada.

La decisió de l'Ajuntament està presa, i la possibilitat de cobrir la piscina de la zona esportiva de Can Delfí amb un globus es deu a més d'una raó. “Una obra fixa no la volem perquè és cara de crear i caríssima de mantenir. Una estructura retràctil ens aniria bé però [a l'estiu] quedaria allà en un racó, sol fer cinc metres d'alçada i trenta o quaranta metres d'amplada. Per això, el sistema de globus és el més correcte”, sosté Garriga.

Amb aquesta modalitat, l'Ajuntament muntaria el globus al setembre i el desmuntaria al juny. “És un globus doble amb una paret d'un metre i un embarrat que impediria que caigués sobre de l'aigua.” Segons l'alcalde arbucienc, l'estructura té un sistema de transparències per veure a fora –“com unes finestres”–. Dels 300.000 euros que podria costar l'obra, uns 130.000 són del globus i uns 60.000 dels nous motors que haurien d'escalfar la piscina i els vestidors.

Menys profunditat

La cobertura de la piscina anirà acompanyada d'altres canvis. Seguint la normativa actual, s'haurà de reduir la profunditat del vas més ampli dels 2,5 metres actuals als 1,60 que haurà de fer en el futur en el lloc més profund. Es farà un túnel d'uns quinze metres que permetrà accedir dels vestidors a la nova piscina coberta.

LA FRASE

No volem una obra fixa perquè és cara de crear i de mantenir. El sistema de globus és el més correcte
Pere Garriga
alcalde d'arbúcies (Entesa)

Biomassa per climatitzar la piscina

Pere Garriga explica que la cobertura de la piscina amb el globus va “molt lligada” a la construcció de la planta de biomassa al poble, aprovada el mes de gener. La planta escalfarà una desena d'espais públics –en principi, a partir del mes de novembre– i també “ha d'escalfar l'aigua i l'ambient de la piscina”, indica el batlle. De tota manera, les obres de la planta i de l'estructura de globus són independents i s'executaran en terminis diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia