Medi ambient

Guanyant Torrent vol una ciutat més acollidora, solidària i sostenible

La plataforma recorda l'incompliment d'un punt important de l'acord d'investidura

La Plataforma Ciutadana torrentina, és de l'opinió que cal una ciutat més acollidora, més solidària, més sostenible i que rescate els serveis públics essencials, que no regale el patrimoni municipal, que fomente l'economia social i de proximitat, l'autogestió de bens i serveis, que desenvolupe les energies i el transport ecològics i que no existisca connivència entre la gestió pública i el poder econòmic.

Aquestes manifestacions les ha fetes Guanyant Torrent amb motiu de la Diada de la Terra, una fita cívica important dins del calendari universal, que ha d'aprofitar per a reflexionar sobre la necessitat de tenir cura del patrimoni mediambiental de cada poble.

En aquest sentit, Guanyant Torrent manifesta que, per a aconseguir avançar cap a la sostenibilitat, no sols s'ha d'implicar el món polític, sinó que a més, és necessària la participació de la ciutadania, de totes les persones i col·lectius i impulsar la participació ciutadana en les decisions que s'adopten des de l'Ajuntament, per a millorar la situació ambiental del municipi en tots els àmbits i àrees d'actuació.

Les prioritats actuals a tenir en compte, han de voltar per la regeneració dels espais verds de la ciutat i de les zones d'esplai urbanes, la recuperació i protecció dels espais naturals existents al terme municipal, el control de l'ús de l'energia, el control i gestió dels residus, la gestió de l'aigua, la potenciació de la mobilitat i la defensa de la salut animal.

Per a Guanyant Torrent, aquestes prioritats resten com a paper banyat sobre l'acord d'investidura signat perquè Jesús Ros fos alcalde de Torrent en oposició a la candidata conservadora, però aquesta és l'hora que amb els 50 dies de govern local, no ha hagut temps ni per a netejar ni tenir cura dels espais d'oci existents als vessants del Vedat, que resten en condicions més que deficients.

Un altre tema preocupant és la salut animal i, les organitzacions animalistes, han comunicat a aquesta plataforma ciutadana, la problemàtica de la solta indiscriminada d'animals de companyia que pateixen l'abandó estival, sense que l'Ajuntament prenga cap iniciativa en aquest sentit, malgrat estar contemplant igualment a l'acord d'investidura.

Per a Jaume Santonja, regidor de Guanyant Torrent en la corporació torrentina “l'alcalde marxa de vacances sense cap mirament i abandona així una ciutat de les característiques de la nostra a mans d'una interinitat que durarà tot el mes d'agost i això no es pot permetre. Hi ha massa coses a organitzar, però manca sensibilitat política i voluntat institucional”.

Visite altres pobles i ho veurà

Pere Rossell

Aprofitant que l'alcalde titular es troba de vacances, cal aconsellar-li que faça un tomb per pobles, viles i ciutats valencianes per a comprovar com de nets estan els carrers, com de polits estan els parcs i quanta cura tenen de les zones d'oci que, com les existents a Torrent, propinen en altres contrades.

L'alcalde titular de la que venen a qualificar com a ciutat més gran de la comarca de l'Horta no disposa de temps per tenir en compte aquestes coses. Han passat mig centenar de dies des que es va fer càrrec de la vara de comandament, i tan sols ha tingut temps de lluir-la en la processó dels sants patrons, contravenint acords municipals anteriors i, el que és pitjor encara, l'article 16 de la Constitució.

Però no vull despistar el lector amb aquests extrems que ja han estat abastament tractats en anteriors cròniques ciutadanes. En aquesta ocasió, vull posar el focus sobre la manca de sensibilitat mediambiental existent al consistori torrentí. Al menys, durant aquests 50 dies en què han pres possessió dels càrrecs.

Les zones d'oci existents al terme municipal, es troben deixades i oblidades, malgrat la gran afluència de persones que habitualment solen anar-hi.

Per no haver, no hi ha ni paper del water als serveis existents, no s'ha podat l'arbrat des de temps de Maria Castanya i tant les piques com els indrets per a encendre foc, es troben bruts i destartalats.

L'alcalde oficial d'aquesta població oblida que té l'obligació essencial d'atendre la problemàtica ambiental i exercir la protecció del medi ambient urbà, amb més èmfasi que altres municipis més menuts.

Doncs això; de vacances!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia