Han identificat al cap de Creus 250 espècies d'ocells des del 1950
Avui es presenta a Llançà el tercer anuari que s'ha fet del parc natural
La Casa de Cultura de Llançà és el marc avui a les set de la tarda de la presentació de l'Anuari ornitològic del Parc Natural del Cap de Creus 2006-2010, de Ponç Feliu, que completa una sèrie de tres anuaris ornitològics del parc, que han servit per acostar a la ciutadania les prop de 250 espècies d'ocells registrades al parc entre el 1950 i el 2010.
L'anuari és fruit d'un treball de recopilació de dades de 342 observadors recollides per l'autor, Ponç Feliu, així com de la col·laboració d'ornitòlegs, naturalistes i fotògrafs que han cedit les imatges per il·lustrar el llibre.
El llibre detalla el gran nombre d'espècies d'aus que al llarg de l'any passen pel parc, des d'ocells marins hivernants i migrants al llarg de la línia de costa, fins a espècies pròpies dels alts roquissars escarpats i dels penya-segats. També hi crien un bon grapat de rapinyaires, com el falcó pelegrí, l'àguila cuabarrada i el duc. A més, milers de petits ocells insectívors freqüenten olivars, prats i pasturen durant les migracions.
La presentació del llibre, que anirà a càrrec de l'autor, Ponç Feliu, i de Gerard Carrion, tècnic del Parc Natural del Cap de Creus, servirà de punt de partida de la xerrada sobre els ocells de Llançà que es farà després. A més, el parc farà diumenge una sortida guiada amb caiac per observar ocells.