Volen més ben connectat el nou parc natural de les capçaleres del Ter i el Freser
El Grup de Defensa del Ter, Gedena, l'Arç i els Naturalistes de Girona ho reclamen en les al·legacions al projecte
Volen que el parc inclogui Núria i Vallter
El Grup de Defensa del Ter (GDT), el Grup d'Estudi i Defensa de la Natura (Gedena), l'Associació Arç i l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) reclamen que s'asseguri la connectivitat del nou parc natural de les capçaleres del Ter i el Freser i dels nous límits de l'espai d'interès natural (EIN) de la zona amb els espais EIN de l'Alta Garrotxa i de la serra de Montgrony, amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró i amb la muntanya de Llanars, a la vall de Camprodon. Així ho fan constar a les al·legacions que han presentat al projecte del nou parc natural. Així mateix, volen que s'incorporin a l'espai protegit els enclavaments de la vall de Núria, Vallter i Ulldeter, i que es delimitin àmplies reserves naturals dins de l'àmbit del parc.
Així mateix, aquestes entitats remarquen la importància d'assegurar que la nova figura de protecció és una eina de regulació de visitants. Pel que fa a la gestió, els tres grups aposten per la incorporació de representants de les entitats ecologistes i conservacionistes a la junta rectora i defensen que les aportacions del comitè científic que preveu el projecte siguin vinculants. A més, creuen que cal reforçar els mecanismes de participació i de comunicació amb les entitats i amb els qui viuen al territori ripollès.
Finalment, afirmen que cal dotar els òrgans gestors del parc d'un règim sancionador que puguin aplicar per a la protecció necessària contra possibles atacs o males pràctiques. En un àmbit més concret, s'inclinen perquè s'utilitzin criteris de l'arquitectura tradicionals del Ripollès i materials autòctons per a les restauracions, reconstruccions i construccions dins l'àmbit de l'espai protegit.