Turisme
Hostaleria i conscienciació per l'entorn
L'Hotel & Spa La Central de Maçanet de Cabrenys s'especialitza per oferir només productes naturals i vegetarians
Part dels beneficis en la venda de productes de La Central anirà a entitats mediambientalistes
“La gent menja més pel paladar que per la salut; això ha de començar a canviar. No vull imposar res, però anar informant”, diu Albert Planas. Aquest discurs no és gaire habitual en boca d'un hostaler però és el que defensa Planas des de la direcció de l'Hotel & Spa La Central, a Maçanet de Cabrenys. Des del mes d'abril, Planas ha iniciat un gir en la línia de l'establiment; la carta del restaurant dóna prioritat als productes naturals, s'utilitzen farines ecològiques, només melmelades de temporada, res de transgènics, menys carn i més plats vegetarians. “Per ara encara tenim una carta mixta però l'objectiu és anar cap a un restaurant vegetarià o vegà”, diu Planas.
La Central també ofereix sessions de spa, massatges i tractaments antiestrès, per als quals s'utilitzen només productes naturals (olis corporals, sals de bany i fragàncies, la major part produïts en circuits de proximitat) i que es comercialitzen en una línia pròpia, La Central. Ara l'establiment ha firmat un conveni amb quatre entitats: l'Associació de Naturalistes de Girona, Iaeden, Libera i Jin-Pa. Part dels beneficis obtinguts per la venda dels productes de La Central es destinarà a aquestes organitzacions. Les quatre entitats defensen valors que Albert Planas comparteix (defensa del medi, respecte per la vida animal, filosofia de caire budista) i que ell vol compartir amb la clientela del seu establiment. “Em vull sentir a gust amb el que penso i amb la meva feina, però també creiem que hi ha un públic, llocs i establiments amb aquesta filosofia. Potser costarà, però és un canvi que cal començar”, diu Planas.