Urbanisme

Malgrat refà el pas de Can Palomeres sota l'N-II per millorar-hi l'accessibilitat

Hi habilitaran un accés per a vianants i se salvaran els desnivells actuals amb rampes

Les obres, que s'han d'acabar a l'octubre, afecten la mobilitat

El pas per sota la carretera N-II a l'entrada de Malgrat de Mar que connecta el barri de Can Palomeres canviarà de fesomia un cop s'enllesteixi l'actuació urbanística que s'hi està fent des d'aquest agost. El projecte, pendent de fa temps, ha de permetre millorar l'accessibilitat del pas tot adequant-lo a la normativa i generar un itinerari de vianants amb rampes que hi complementin les escales. Aprofitant les obres, el consistori també ha encarregat a l'empresa adjudicatària que hi remodeli alguns serveis com l'enllumenat públic, la xarxa de drenatge i la de reg i l'enjardinament al voltant del pas. Segons explica l'alcalde, Joan Mercader (PSC), la remodelació ha començat en un temps poc adequat per dur a terme aquestes actuacions, ja que com a municipi turístic, a Malgrat s'intensifica el trànsit de vehicles a l'estiu, però assegura que la necessitat de l'actuació compensa les molèsties que pugui ocasionar als conductors. “Era una obra molt esperada pels veïns del barri de Can Palomeres i una assignatura pendent pel govern que hem tirat endavant quan ha estat possible”, puntualitza Mercader.

Les principals afectacions es concentren en l'accés dels vehicles que vénen des de la carretera N-II i que volen accedir al municipi i es troben el pas tallat. “Hi ha indicadors que els suggereixen que avancin uns metres més i que entrin per la zona comercial de Santa Susanna per, després, recular cap a Malgrat de Mar”, assenyala. La policia local també s'ha encarregat d'habilitar-hi un itinerari alternatiu –senyalitzat a l'N-II– a través de l'avinguda de Colom.

Restriccions puntuals

En el pas de Can Palomeres per sota la carretera també hi ha restriccions i un dels dos vials, el que fan servir els vehicles que surten de Malgrat cap a l'N-II en direcció a Barcelona, s'ha anul·lat en part perquè és l'espai on treballen les màquines. L'altre carril, el que feien servir els cotxes que entraven des de la carretera a Malgrat, és el que s'ha tallat fins que s'acabin les obres.

Les obres de remodelació tenen un cost global de 222.000 euros, un 21% menys del que s'havia licitat inicialment i que ha permès ampliar les millores a la zona.

El temps previst perquè s'acabi no ha d'anar més enllà del mes d'octubre. “Hauríem d'haver començat abans, però la paperassa ens n'ha anat retardant tot el procés”, destaca i hi afegeix que l'actuació “es planteja per millorar la qualitat de vida dels veïns de Can Palomeres especialment, i de la resta de ciutadans de Malgrat en general.”

LA FRASE

Les obres a Can Palomeres garantiran un pas homologat i accessible per a les persones
Joan Mercader (PSC)
Alcalde de Malgrat de Mar

LA XIFRA

220.000
euros
és el cost de remodelar el pas sota la carretera N-II del barri de Can Palomeres, de Malgrat de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia