Infraestructures

La Generalitat adjudica les obres de la variant a Valls

La nova carretera connectarà l'N-240, a l'altura de la rotonda de Fèlix, amb la carretera C-37 a Alcover

El ‘bypass' evitarà el trànsit dels vehicles pel nucli

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat per un import de 2,6 milions d'euros les obres de connexió de la carretera C-37, entre Alcover i Valls, amb la carretera N-240, de Valls a Tarragona. Està previst que els treballs comencin durant la tardor i tenen un termini d'execució d'onze mesos.

El projecte consisteix en la construcció d'una variant que evitarà el pas per l'interior de la capital de l'Alt Camp i, en especial, per la zona del Portal Nou. El consistori vallenc i el govern català ja havien negociat accelerar aquesta obra per reduir els efectes de la futura entrada en servei d'un tram de l'autovia A-27, que mor a la capital de l'Alt Camp sense connexió amb Montblanc.

L'anunci de l'adjudicació ha estat molt ben rebut per l'alcalde de Valls, Albert Batet, que considera que és “una obra molt important i cabdal per quan entri en servei l'A-27”. L'alcalde vallenc ha destacat també que “la Generalitat, amb menys recursos que l'Estat, compleix els compromisos amb Valls i el territori”.

L'actuació connecta la rotonda de l'N-240 de prop de Casa Fèlix amb el quilòmetre 5,8 de la carretera C-37, molt a prop també de la sortida de l'A-27 que s'està fent. En aquest sentit, el projecte suposa adequar uns 200 metres de la carretera C-37 i fer-hi una rotonda d'enllaç.

En total, el nou tram de variant tindrà uns 800 metres de longitud, amb dos carrils de 3,5 metres d'amplada i dos vorals d'1,5 metres. La infraestructura més destacada serà la construcció d'un pont per salvar el torrent del Puig, que tindrà un total de 85 metres dividits en dos trams i que s'elevarà uns deu metres sobre el terreny. D'altra banda, també s'aprofitarà un pas inferior existent, que està format per un calaix de set metres d'amplada, per donar continuïtat a un camí rural.

L'obra també dóna solució a mitja dotzena de camins rurals, que seran arranjats. Tindran una amplada de cinc metres i es pavimentaran. El resultat serà d'uns 1.000 metres de nous vials.

LA FRASE

La Generalitat, amb menys recursos que l'Estat, compleix els compromisos amb Valls i el territori
Albert Batet
ALCALDE DE VALLS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.