Medi ambient

Revés a la plataforma en defensa del litoral a Mataró

A la capital no prospera la proposta contra el pla de l'Estat per regenerar les platges de la comarca

A Pineda, en canvi, es va aprovar per unanimitat

La plataforma ciutadana Preservem el Litoral, que reclama una moratòria del pla d'actuacions que ha programat l'Estat per regenerar les platges de la comarca, va rebre dijous un revés inesperat al ple de Mataró. La proposta, que exigeix un canvi de model de gestió, fins ara basat en l'extracció de sorres del fons marí i la construcció d'espigons, no es va aprovar i tant el govern del PSC i CiU com el PP van votar-hi en contra. El regidor popular José Manuel López i la regidora d'Urbanisme, Núria Calpe (CiU), van justificar que després de vint anys d'estudis l'Estat ha dissenyat un pla d'actuació “seriós” i fruit d'un treball conjunt i consensuat amb tots els ajuntaments afectats. “S'han llençat molts diners, però finalment s'ha afrontat el problema i s'han cercat solucions duradores”, va defensar López. La resta de grups de l'oposició van lamentar que Mataró no s'afegeixi a una proposta que està rebent el suport en altres municipis maresmencs.

En el ple de Pineda de Mar també es va portar a aprovació la moció defensada per la plataforma Preservem el Litoral i, al contrari que a la capital del Maresme, totes les forces amb representació municipal van votar a favor del text que demana que s'aturin les actuacions previstes en el pla aprovat per l'Estat, i van reclamar que es torni a obrir un debat al territori que consensuï les diferents veus i enllesteixi un programa d'actuacions d'acord amb les necessitats del litoral.

Va sobtar el vot a favor del representant del PP, ja que es mostrava crític amb la decisió de l'Estat. Diego Sánchez va recordar que el tema és “complex”. “El pla pot agradar més o menys, però s'ha començat a treballar”, va constatar, però va defensar la implicació del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia