Urbanisme

Cabrera vol arreglar el seu primer polígon

Fa més de trenta anys que està fet i no s'ha fet la recepció pendent de millores

La carretera del Camí del Mig parteix en dos el polígon que fa més de trenta anys es va construir als dos costats del vial que comunica Mataró amb els municipis del Baix Maresme. Les naus industrials ocupen 65.982 m² de l'espai que limita Cabrera amb Mataró i la riera d'Argentona. El govern de Cabrera s'ha fixat el 2016 per executar el projecte d'urbanització d'aquest sector industrial que fa cinc anys que es va aprovar. Segons l'alcalde, Jordi Mir (CiU) a l'anterior mandat ja es van fer reunions amb els advocats de les empreses per avançar en les esmenes del projecte i el proper pas serà emetre les quotes urbanístiques a cada propietari.

Una de les esmenes que va endarrerir l'execució del projecte és que els propietaris de les naus del Camí del Mig volien quedar exclosos del sector industrial en estar ubicats en una carretera interurbana. Finalment, però, el projecte, valorat inicialment en 5 milions d'euros, afecta tot el sector.

El polígon del Camí del Mig és el que concentra més indústria, entre les quals destaca una cimentera o maquinària industrial. “És un sector que genera molta activitat i que s'ha de dignificar per donar la imatge que es mereix i poder recepcionar l'obra”, apunta l'alcalde.

Els treballs inclouen la urbanització i pavimentació dels carrers, així com la renovació de l'enllumenat i la construcció d'un aparcament per a camions. Una de les darreres aportacions que s'hi van incloure va ser la canalització de la fibra òptica.

El nou sector de l'N-II, esgotat amb el Viena

La recent inauguració de l'establiment Viena al polígon de Santa Margarida esgota el sòl industrial disponible fins ara a Cabrera de Mar. Amb una superfície de 154.000 m² aquest sector aglutina molta oferta d'alimentació i concessionaris de cotxes que tenen l'aparador a peu de l'N-II. Precisament un dels concessionaris Romagosa ha retirat vehicles que tenia en un solar amb la voluntat de tirar endavant un projecte per fer oficines i equipaments d'oci. El sector de Santa Margarida és el segon polígon més gran que té Cabrera després del de les Corts, que es va fer a prop del nucli urbà, amb una superfície de 257.598 m², amb naus de petites i mitjanes indústries i a prop de l'accés de la C-32.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia