Administracions

Sant Gregori abaixa l'IBI i bonificarà els bons hàbits mediambientals

El ple de Sant Gregori va acordar la setmana passada rebaixar l'impost de béns immobles (IBI) del 0,708% al 0,673%. Aquest impost estava congelat des del 2013. Es preveuen també bonificacions per incentivar les bones pràctiques en el reciclatge i l'ús de combustibles més sostenibles. En aquest sentit, s'afegeix una bonificació del 15% en el rebut de les escombraries per als comerços i establiments que signin la carta de compromís mediambiental. Aquest compromís comporta un seguiment de la gestió de les deixalles que generen i un assessorament en el tractament de residus comercials per incentivar uns millors percentatges de reciclatge.

Pel que fa a les persones que facin compostatge de la fracció orgànica, podran disposar d'una bonificació en la taxa d'escombraries del 15%, un 5% més que la que tenien fins ara. També es farà una bonificació del 25% sobre l'impost dels vehicles de tracció mecànica per als vehicles híbrids.

L'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, ha afirmat que les noves ordenances permetran mantenir l'equilibri pressupostari, al mateix temps que es rebaixa la pressió fiscal als veïns que duguin a terme accions que afavoreixin la sostenibilitat mediambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia