Infraestructures

Premià de Dalt projecta una pista esportiva al lloc de l'antic parc de patinatge

El poliesportiu actual té molta activitat i ha quedat obsolet

La nova pista estaria construïda passat l'estiu

La tercera fase inclou una piscina coberta

Premià de Dalt tindrà una nova pista esportiva al costat del poliesportiu actual. El projecte preveu construir un nou equipament on actualment hi ha l'antic parc de patinatge, ja que el nou s'ha integrat a les instal·lacions de La Poma, on es fan proves de nivell internacional. A principis d'any ja es va començar a treballar en aquest trasllat, que ara ja és una realitat, però ahir encara hi havia alguns patinadors que el feien servir. Les obres començaran quan els llums de l'antic parc de patinatge es traslladin al nou.

La futura pista connectarà amb l'actual pavelló per la zona dels vestidors. Tindrà una coberta lleugera, hi ha la possibilitat que tingui una petita grada i les mides de la pista seran oficials. Es calcula que s'invertiran en aquesta obra gairebé 400.000 euros; 200.000 euros que hi inverteix l'Ajuntament de Premià de Dalt i una subvenció de la Diputació de Barcelona que arriba a 148. 926 euros més. La nova pista podria estar enllestida passat l'estiu.

Massificat

En aquests moments al poliesportiu hi fan les seves activitats el club de bàsquet, el de voleibol i el de futbol sala, i també el de patinatge. L'enorme volum d'esportistes –es calcula que fins a 400 persones– que l'utilitzen setmanalment (sense comptar el patinatge) ha obligat a fer servir la pista de l'institut, per mitjà d'un conveni amb la Generalitat. La decisió de canviar de lloc la pista va suscitar algunes crítiques, però l'equip de govern, format per CiU i ERC, considera que la construcció d'aquestes instal·lacions és una prioritat per donar servei als veïns de Premià de Dalt que en fan ús. A més, defensen que té més sentit que el circuit de La Poma i el parc de patinatge estiguin en un mateix recinte.

L'alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó (CiU), assegura que un dels objectius d'aquesta nova pista “és afavorir l'esport”. Per l'alcalde és un dels eixos bàsics que vol impulsar al municipi. “Cultura i esport”, subratlla Triadó, que explica que abans d'acabar el mandat també vol ampliar el gimnàs i construir una nova piscina coberta a la part del davant del poliesportiu, on ara hi ha una zona enjardinada i on habitualment se celebra la missa rociera. “Premià de Dalt ha de tenir la seva pròpia piscina per no haver de portar els nens a Premià de Mar o a Vilassar de Dalt com passa ara”, hi afegeix. En el projecte es preveu convertir l'actual pavelló en un complex esportiu pensat i ideat per fer esport en família i a uns preus econòmics.

LA DATA

1995
És l'any que es va inaugurar el pavelló poliesportiu, que ara ha quedat petit.

LA XIFRA

400
usuaris fan servir cada setmana les instal·lacions. Són dels clubs de bàsquet, futbol sala i voleibol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.