Administracions

Plega amb polèmica el secretari de l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols

L'alcalde remarca que la decisió no té res a veure amb un procés judicial que els implica a tots dos

L'oposició, en canvi, qualifica de gran notícia la decisió

El secretari municipal de l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, Eduard Cuéllar Vinaixa, ha demanat una excedència i ha deixat el càrrec després de 31 anys de servei a la corporació. Gemma Gasull és qui el substitueix. La decisió de Cuéllar es produeix després d'uns anys de polèmiques amb els grups municipals de l'oposició i alguns veïns per presumptes irregularitats, sobretot a la urbanització del Pla de Bastons, que encara són objecte d'una investigació judicial, en la qual estan implicats ell, l'alcalde –Joan Casas–, el primer tinent d'alcalde, un enginyer i un arquitecte.

Això no obstant, l'Ajuntament ha fet públic un comunicat en què agraeix a Eduard Cuéllar els 31 anys de servei. La nota concreta que li agraeix la gestió i la feina feta amb “total responsabilitat”, la seva eficiència, el seu compromís amb la població, l'assessorament als veïns del poble, “que ha atès de forma amable i professional”, i “el caràcter cordial amb els companys de treball i amb els regidors i alcaldes de tots aquests anys”.

I hi afegeix: “Li agraïm la custòdia i salvaguarda de tota la documentació, la cura dels arxius i expedients que ha administrat i que formen part del llegat i de la història de la nostra població. Li agraïm la funció que ha desenvolupat en el control de la gestió econòmica i financera i la seva personalitat discreta i seriosa però alhora propera.” El mateix Joan Casas ha explicat que Cuéllar ja li va avançar fa quatre anys que volia agafar aquesta excedència i que no té res a veure amb el procés judicial.

En canvi, el grup Units per Sant Feliu, a l'oposició, ha afirmat que “és una “gran notícia per al poble que el secretari hagi plegat”. “Units per Sant Feliu en té una imatge molt negativa i la col·laboració amb ell per treballar pel municipi ha estat molt difícil, ja que ha negat sistemàticament la informació al nostre grup”, ha indicat el portaveu del grup, Artur Colomer. Ell mateix ha lamentat que s'han assabentat que el jutjat ha requerit diverses vegades informació a l'Ajuntament sobre la investigació que fa al secretari, a l'alcalde i al regidor d'Urbanisme i que fa aproximadament un any que l'ens no la hi lliura. “Ni el secretari ni els membres de l'actual equip de govern ni de l'anterior tampoc no han fet res per solucionar aquest problema”, ha remarcat. En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el regidor d'aquest grup, Francesc Prat, que és qui al seu moment va presentar la querella, que ara instrueix el jutjat d'Olot.

LA XIFRA

31
anys
ha exercit Eduard Cuéllar Vinaixa el càrrec de secretari municipal de Sant Feliu de Pallerols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia