Serveis

Obres per a un circuit de buguis a Empuriabrava

El projecte queda pendent dels últims permisos per poder obrir abans de l'estiu

A Empuriabrava s'han iniciat els primers moviments de terra per a la construcció d'un circuit de lloguer de buguis de cros. Les màquines han començat a dibuixar el traçat d'un circuit que es preveu que tindrà una longitud de 1.800 metres, dividit en dues pistes de, respectivament, 850 i 700 metres. En cadascuna d'aquestes pistes es preveu que hi puguin evolucionar unes 10 unitats de buguis, vehicles d'uns 500 centímetres cúbics i d'una potència d'uns 70 cavalls, concebuts per evolucionar en pistes de terra i que es llogaran als usuaris, de la mateixa que es fa en circuits de kàrting. El promotor del projecte, Salvador Baldó, confia que els últims passos de la tramitació en curs es resoldran en les properes setmanes i que l'equipament es podrà obrir al públic a partir del mes de maig o juny.

Des de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, tot i confirmar l'existència del projecte, matisen, però, que si bé l'Ajuntament ha donat les autoritzacions que li pertoquen, el projecte està pendent ara de les autoritzacions corresponents a Urbanisme. En l'última reunió de la Comissió d'Urbanisme de Girona, que es va celebrar aquest mes de febrer, es va tractar aquest tema i, si bé el circuit en si i les pistes no haurien de tenir problema per obtenir les autoritzacions definitives, la part del projecte relativa a les edificacions (uns mòduls per la recepció dels usuaris), s'haurà de revisar, perquè va rebre un informe negatiu de part de l'Agència Catalana de l'Aigua, a causa del fet que tota aquesta àrea està situada en una zona inundable.

Aquest nou equipament, situat a peu de carretera de Roses, just al costat de l'aeròdrom d'Empuriabrava i a prop del Túnel del Vent i del circuit de kàrting que va entrar en funcionament l'estiu passat, reforçaria l'oferta d'equipaments esportius i de lleure que el municipi de Castelló d'Empúries està desenvolupant en aquest sector. Segons el promotor del projecte, aquest circuit seria un dels primers d'aquest tipus a Catalunya, ja que si bé existeixen circuits de cros per a usuaris i propietaris de buguis, no se'n coneixen que funcionin de cara al públic amb sistema de lloguer dels vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia