Administracions

Substitueixen 62 llums a Llagostera per estalviar energia

L'Ajuntament de Llagostera substitueix 62 llums de fanals del municipi per assolir dos objectius: consumir menys electricitat i reduir la contaminació lluminosa. Aquesta intervenció, amb un cost que volta els 29.000 euros, es farà amb una subvenció de la Diputació de Girona de 23.890 euros.

La intenció del govern, de CiU, és anar substituint els llums per fases, amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica del municipi. Ara mateix s'està actuant a la zona de l'avinguda del Bosc i al passeig Romeu, un espai proper al dispensari mèdic. No tots els fanals de la zona es substitueixen, perquè alguns encara es mantindran.

L'exemple de Quart

Altres municipis ja han seguit aquesta línia d'actuació. Un els més destacats és Quart. L'Ajuntament va iniciar la licitació del contracte per al manteniment de l'enllumenat públic que implicarà el canvi de tots els llums, gairebé un miler. El projecte, que té un cost de 415.303 euros, representarà un estalvi de fins a un 65% del cost anual de la factura de l'enllumenat públic, que s'acosta als 100.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia