Urbanisme

Sant Fruitós no permet oratoris al nucli per no entorpir el trànsit

La comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central va donar ahir llum verd a l'adaptació del pla general de Sant Fruitós de Bages a la llei de centres de culte. Amb aquest pas, el municipi ordena la ubicació de nous oratoris i mesquites, que a partir d'ara no es podran instal·lar al nucli antic ni a la carretera de Vic “per no entorpir la mobilitat i el trànsit”, segons va explicar l'alcalde, Joan Carles Batanés. Tampoc es podran fer a les tres urbanitzacions residencials.

Sant Fruitós va decidir afrontar la regulació –la llei marca el 2019 com a data límit– després que una entitat islàmica sol·licités obrir un oratori a la carretera de Vic, fet que va aixecar recels entre un veïnat que patia “pels sorolls i les aglomeracions”.

La polèmica va portar l'equip de govern (Gent Fent Poble i el PSC) a crear “una àmplia comissió” de polítics i entitats que ha consensuat la nova normativa. El text marca que els centres s'hauran d'ubicar en plantes baixes i que als carrers d'entre sis i vuit metres la capacitat estarà limitada a 100 persones. Als d'amplada superior, serà d'entre 100 i 250 persones. Per a més de 250, haurà de ser un edifici de nova construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.