Urbanisme

Premià de Mar urbanitzarà la plaça Moragas aquest any

S'hi instal·larà una zona verda, jocs infantils i una pèrgola amb aportacions derivades d'un procés participatiu

Al subsòl s'hi ha construït un gran magatzem per a les brigades de jardineria i obres

Premià de Mar vol tenir enllestida la urbanització de la plaça Salvador Moragas abans d'acabar l'any. Aquesta és la intenció de l'Ajuntament, que calcula que durant aquest mes ja podrà tenir a punt el projecte que marcarà la futura fesomia de la plaça d'uns dos mil metres quadrats de superfície situada a continuació de l'antiga Fàbrica del Gas, entre el carrer Joan XXIII i la Gran Via.

El regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU), va avançar a grans trets que l'espai es dividirà en dues grans zones, una de dura i una altra de tova. Aquesta última inclourà una zona enjardinada amb diverses espècies d'arbres en diferents espais així com arbustos, tot relligat amb uns camins per poder passejar-hi. A la part dura, a banda dels bancs, també s'hi instal·larà una zona d'ombra amb la construcció d'una pèrgola i es farà una àrea de jocs infantils. En aquest punt s'hi durà a terme una prova pilot amb la instal·lació de jocs infantils adaptats per a persones discapacitades que també podran ser utilitzats per la resta d'infants. Tal com va comentar el mateix regidor, moltes d'aquestes aportacions són el resultat d'un procés participatiu que es va engegar a finals del 2014. Finalment, Subirà va avançar que la voluntat és que la nova plaça Salvador Moragas pugui esdevenir un dels pulmons verds del municipi i la intenció és que aquests treballs puguin engegar-se al setembre o l'octubre. Tot i això, el regidor d'Urbanisme va dir que s'està estudiant la possibilitat d'obrir la plaça parcialment encara que les obres no estiguin acabades. De moment, el consistori ha habilitat una partida de 250.000 euros, fruit del romanent del pressupost del 2015, per a la construcció del nou espai.

El magatzem

El que sí que ja està a punt d'entrar en funcionament és el gran magatzem per a usos municipals que s'ha fet al subsòl de la plaça, les obres del qual es van acabar a finals de l'any passat. Es preveu que a primers d'estiu aquest nou espai, que servirà de magatzem per a la brigada d'obres, la brigada de jardineria i el servei de cultura per guardar-hi material divers i les carrosses, ja podrà entrar en funcionament. Amb una superfície útil d'uns mil metres quadrats, l'obra ha tingut un pressupost de més de 800.000 euros. La posada en marxa d'aquest magatzem permetrà alliberar la casa de Can Salomó i abandonar els lloguers del carrer Marina (on hi ha actualment la brigada) i d'un hivernacle de Vilassar de Dalt on s'hi emmagatzema material de cultura.

LA XIFRA

2.000
metres quadrats
és la superfície aproximada de la plaça Salvador Moragas, que s'urbanitzarà aquest any


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia