Urbanisme

La majoria de grups insten a refer el projecte d'hotel a l'Agulla dins el consorci

Junyent afirma que dóna “un no tranquil” al pla i proposa altres ubicacions

Els partits demanen dotar el parc de directrius que “defineixin el seu futur”

Tots els grups que conformen el Consorci Urbanístic de l'Agulla, excepte els dos partits que governen a Sant Fruitós de Bages –Gent fent Poble i el PSC–, van demanar ahir que el projecte d'hotel i gasolinera es retiri i sigui refet en el marc del consorci.

Per als representants dels partits manresans de la CUP, el PSC, CDC i ERC i per als dels fruitosencs CiU i ERC, el consorci ha de ser l'organisme des d'on debatre els plans de desenvolupament que afectin l'àmbit del parc. En aquesta línia, van exposar la necessitat de dotar-lo d'unes directius legals que defineixin els usos, activitats i proteccions que ha de tenir en el futur.

Ho van demanar ahir en el marc de la junta general del consorci, que va atraure un nombrós públic –fet inhabitual– a la sala de plens de Sant Fruitós, entre el qual s'hi trobava Natàlia Prat, consellera delegada de Moncal, promotora del projecte.

Els dos grups que es van posicionar més en contra van ser la CUP de Manresa i ERC de Sant Fruitós, que van insistir en què el canvi de qualificació del sòl –ara és no urbanitzable– “no està justificat”.

Mercè Casals (CiU Sant Fruitós) va recordar que el seu grup va votar en contra de l'acceptació a tràmit de l'avanç del pla “perquè s'ha de debatre en el si del consorci” i va demanar “diàleg per encabir la inversió privada a un projecte que agradi a tothom”.

Marc Aloy, en representació de l'equip de govern manresà (CDC i ERC), va aclarir que tot i l'informe contrari que havien emès “no ens oposem a cap inversió ni a cap projecte, en tot cas estem a favor de la preservació del parc i del seu entorn”.

En aquest sentit, l'alcalde de Manresa i vicepresident del consorci, Valentí Junyent, va dir evocant Antonio Baños que el seu era un “no tranquil” i va recordar que l'informe manresà apunta indrets –tres al terme de Manresa i un a Sant Fruitós– on l'hotel pot tenir més recorregut.

En acabar, Gemma Tomàs (CUP Manresa) va demanar que el consorci adoptés un posicionament sobre el projecte batejat com a Portal de l'Agulla. Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós i president de l'ens, va dir que “un acord ha d'arribar a la junta de manera consensuada”.

LA XIFRA

500.000
euros són
els que arribarien de la plusvàlua per destinar a millores del parc, segons el regidor Huerta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia