Medi ambient

Recollida de les aigües olioses d'embarcacions a Empuriabrava

Repsol i Port Empuriabrava signen un acord per prestar gratuïtament el servei i evitar el buidatge a la mar

Uns 2.000 usuaris d'embarcacions de la marina d'Empuriabrava podran utilitzar gratuïtament la temporada vinent l'estació de recollida d'aigües de sentina (aigües olioses residuals dels vaixells) al port d'Empuriabrava. Això serà possible mitjançant l'acord que han signat aquesta setmana la companyia petroliera Repsol amb Cegra Internacional SL, gestora de la marina: es repartiran 2.000 bons entre els usuaris de l'estació de combustibles de la marina perquè aquests puguin utilitzar gratuïtament les instal·lacions per al buidatge dels seus tancs d'aigües negres a partir de les setmanes vinents i durant la temporada vinent.

A favor del medi

Actualment les marines i els ports esportius en general estan donant aquest servei previ pagament, però mitjançant aquesta campanya a favor del medi ambient, pionera a l'Estat, segons informa la petroliera, Repsol pretén col·laborar a conscienciar els patrons d'embarcacions esportives de la necessitat de buidar els seus tancs d'aigües negres o amb residus d'olis en punts habilitats per a aquesta finalitat, com el que existeix al costat de l'estació de combustible d'Empuriabrava. Així s'evitaria la nefasta practica (afortunadament cada vegada menys comuna, segons informa Port Empuriabrava) del buidatge d'aquestes aigües en alta mar.

Repsol ha anunciat aquesta promoció coincidint amb la Fira del Vaixell d'Empuriabrava, i un cop ratificat l'acord entre les dues parts començarà el repartiment dels 2.000 vals entre propietaris d'embarcacions de la marina fins que s'esgoti el paquet de bons disponibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.