Serveis

Aparcar a Can Maçana del Bruc serà de pagament

Es tracta d'un dels principals punts d'accés a Montserrat per als excursionistes

Si no hi ha endarreriments d'última hora, l'aparcament de l'esplanada de Can Maçana, punt d'inici de moltes excursions per la muntanya de Montserrat, serà de pagament a partir d'aquest dissabte, 2 d'abril. La Fundació la Pedrera, propietària dels terrenys, serà l'encarregada de gestionar l'espai, on s'instal·larà un punt d'informació, lavabos i servei de bar. A més, hi haurà vigilància al mateix aparcament.

La mesura ha generat molta polèmica entre els habitants del Bruc (on es troba l'aparcament) i altres municipis de la zona, que veuen en aquesta decisió una mercantilització de la muntanya i una manera de limitar-hi l'accés. Des de l'Ajuntament del Bruc, però, defensen un nou model que ha de donar un impuls al turisme de la localitat. El batlle bruquetà, Enric Canela, destaca que “és un pas del que turísticament hauria d'acabar sent la muntanya de Montserrat”. L'alcalde reconeix que a la localitat no donaven prou atenció a l'activitat turística que generen els excursionistes i escaladors que van a la muntanya. “Encara que no ho sembli, al Bruc vivim molt del turisme i, en definitiva, això és riquesa per al poble”, remarca Canela, que també assegura que el projecte serà “harmònic amb l'entorn natural” i que no es tracta de “posar un peatge” per accedir a Montserrat.

Els habitants dels municipis del Bruc, Collbató, Marganell i Monistrol (que estan dins del Patronat de la Muntanya de Montserrat) no hauran de pagar per estacionar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.