Urbanisme

La Generalitat veu bé fer el giratori de Premià a Can Fitó

La Comissió d'Urbanisme dóna llum verd perquè s'iniciï la tramitació per fer efectiu el canvi d'ubicació de la rotonda

No es descarta a llarg termini construir també la del Mercat de la Flor

Canvi de parer de la Generalitat pel que fa a la instal·lació de la futura rotonda d'accés al port de Premià de Mar. Si fa uns mesos la Comissió d'Urbanisme es mostrava partidària d'aixecar el giratori a la zona de Can Pou –que topava de ple amb la posició tant de l'Ajuntament com de la plataforma Premià Port– ara obre la porta que aquesta es pugui desplaçar uns metres fins a la zona coneguda com el parc de Can Fitó, a tocar de l'N-II.

Així doncs aquest organisme ha acceptat que s'iniciïn els tràmits per fer la infraestructura en aquest emplaçament, tot i que hi haurà de donar el vistiplau definitiu quan s'hagi enllestit aquesta tramitació. La resolució no treu, d'altra banda, que en el futur es pugui fer també el giratori del Mercat de la Flor a Vilassar de Mar (opció proposada per la plataforma). Aquest canvi de parer s'hauria posat sobre la taula en la reunió que dimarts van mantenir a tres bandes amb representants de l'Ajuntament de Premià de Mar i portaveus de la plataforma. El regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU), va posar de manifest aquesta situació. “Ara es treballarà perquè l'accés al port es faci a Can Fitó, però en un futur no es descarta també poder fer un altre giratori a l'altura del Mercat de la Flor”, va dir. En aquest sentit, Subirà va defensar la necessitat de fer el segon giratori al Mercat de la Flor “perquè servirà per pacificar l'N-II”. El titular d'Urbanisme va explicar que ara s'haurà de fer un nou planejament urbanístic per poder lligar la infraestructura a Can Fitó i que aquest procés “es podria allargar ben bé uns 8 mesos”. Aquest fet provocaria que no es poguessin complir les previsions inicials de començar la construcció de la rotonda el tercer trimestre d'aquest any. Subirà però va recordar que de manera simultània als tràmits urbanístics del giratori s'aniran fent d'altres obres de l'àmbit de terra del port, com el pas subterrani del carrer Santiago Rusiñol o l'urbanització del nou passeig marítim. Tot i la porta oberta al canvi d'emplaçament del giratori, Subirà va reconèixer que l'opció de fer-lo a Can Pou encara no es pot donar per descartada de manera definitiva.

Per la seva banda, un dels portaveus de la plataforma Premià Port que va assistir a la reunió, Alfonso Barreras, va assegurar que “aquesta situació millora l'anterior”, però va afirmar que “si el port té èxit aquesta no serà una solució de futur” i va insistir a reclamar també el giratori al Mercat de la Flor. “Tothom està d'acord en aquesta necessitat i s'haurà de fer en algun moment”, va dir.

LA XIFRA

8
mesos
podrien allargar-se els tràmits urbanístics de planejament de la rotonda al parc de Can Fitó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia