Infraestructures

La Generalitat ja busca diners per construir la variant nord d'Olot

El conseller de Territori diu que és un eix prioritari i l'emmarca en el desdoblament fins a Girona de la C-66

Anuncia la via verda de la Fageda

El Departament de Territori i Sostenibilitat emmarca la variant d'Olot en el conjunt més ampli del desdoblament Olot-Girona, i el conseller del ram, Josep Rull, el declara prioritari pel fet que és un eix de país. Ho va afirmar ahir a Olot abans de presidir el consell rector de l'Observatori del Paisatge de Catalunya. Rull va avançar que la Generalitat està buscant els recursos econòmics que calen per començar les obres de la variant, però no va voler donar dates. S'ha acabat, doncs, l'etapa de papers, tal com va remarcar l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, que abans s'havia reunit amb el conseller. A la pràctica, aquest desdoblament inclou el tram de variant nord d'Olot que pertoca a la Generalitat, entre el límit amb les Preses i el nord del pla de Llunes, i el del govern espanyol fins a l'autovia A-26 i des del final d'aquesta mateixa autovia a Besalú fins a Girona per la C-66.

Com que inclou també el túnel de Bracons, Josep Rull va reclamar al territori que construeixi un consens respecte a la variant de les Preses, que dóna continuïtat a la d'Olot fins als accessos a Bracons. “Cal que ens facin propostes, per a nosaltres serà important allò que digui el territori”, va indicar. Corominas va garantir-li que aviat els alcaldes afectats, ell i els de les Preses i la Vall d'en Bas, li faran arribar les propostes que reclama.

El conseller Rull va afirmar que l'Observatori del Paisatge és un dels elements que omplen les estructures d'estat i que, per això, el govern augmentarà la dotació per al seu funcionament fins a 55.000 euros anuals. A part de remarcar que aquest organisme és un referent internacional, Josep Rull va dir que reforça els intangibles dels paisatges del país i contribueix a fer créixer el sentiment d'orgull dels catalans.

Rull també va demanar a Adif una resposta ràpida als degoters de la nova estació del tren d'alta velocitat de Girona i va dir que una altra solució podria ser que la Generalitat assumís la gestió de les infraestructures viàries. Respecte a la renúncia de la companyia sueca Scandjet a connectar amb vols Girona i diverses poblacions sueques, va afirmar que no hi haurà la contrapartida en publicitat turística en aquell país.

LA XIFRA

55.000
euros
és la dotació anual que té prevista el govern per a l'Observatori del Paisatge de Catalunya

Llum verd a la via verda de la Fageda

El Departament de Territori ha posat a licitació aquesta setmana per 800.000 euros el projecte de construcció d'una via verda entre el nucli de can Blanc de Santa Pau i l'aparcament de la Fageda d'en Jordà i de Santa Margarida, de 3.1 quilòmetres. Les obres començaran a final d'any. El nou vial millorarà l'accés a una de les zones que rep més visitants del Parc Natural de la Garrotxa i ajudarà a evitar-hi col·lapses de trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia