Medi ambient

medi ambient

Cabrera no té sorra per a una nova guingueta a la platja

El temporal dels últims dies es menja uns metres i la Generalitat no permet que estigui tan arran de l'aigua

L'Ajuntament volia donar una cinquena concessió al quilòmetre que té de platja

Ultimant els treballs per obrir i esperant que arribi d'una vegada el bon temps, però sobretot que el mar retorni els metres de sorra que s'ha endut amb els temporals dels darrers dies. Aquest és el desig dels propietaris de les guinguetes de la platja del Molí, a Cabrera de Mar, la més propera a Mataró i la més perjudicada per l'erosió de la sorra.

En poc menys d'un quilòmetre de platja, l'Ajuntament de Cabrera va donar la concessió l'estiu passat a quatre guinguetes, que es reparteixen entre les platges del Molí i de Vinyals. Aquests serveis es complementen amb les instal·lacions del Club Nàutic, construït a primera línia de la costa i que resisteix hivern i estiu als temporals i la regressió de la sorra. Tot i els pocs metres d'amplada, el consistori tenia previst per aquest estiu concedir el permís per a una cinquena guingueta a la platja del Molí. L'alcalde, Jordi Mir (CDC), reconeixia que la Generalitat no havia autoritzat finalment la concessió perquè la instal·lació no tenia prou espai i quedava massa arran de l'aigua. “Ja tenim assumit que disposem de la meitat de la superfície des que es va fer l'última regeneració de sorra”, indica Mir.

El municipi, un dels més afectats pels temporals i l'erosió, amb la barrera que li suposa el port de Mataró, té una costa de 2,6 quilòmetres, dels quals prop d'un quilòmetre són de platja. Hi ha mig quilòmetre en què la platja segueix el passeig, però no supera els cinc metres d'amplada.

Ben dotats i units

Les guinguetes es veuen d'una a l'altra per la poca distància que hi ha. Els banyistes estan més units en una platja que també reserva espai ordenat per a l'aparcament i el vial de passeig que té l'accés restringit als vehicles. L'any passat, els serveis de platges es van millorar amb una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda que aquest estiu es mantindrà al costat del Club Nàutic.

LA XIFRA

2,6
quilòmetres té de costa el municipi, dels quals 1,5 són de platja. Hi ha punts on no se superen els 5 metres d'amplada.

L'aparcament al Pla de l'Avellà, més complicat

Per reduir els problemes per aparcar que tenien els veïns del Pla de l'Avellà just davant la platja, es posarà una zona verda en una dotzena de carrers els caps de setmana. D'aquesta manera només podran aparcar-hi els residents a Cabrera de Mar que mostrin el distintiu al vehicle. La resta de conductors hauran de buscar lloc per aparcar, o a la platja o als carrers que es deixaran lliures, com ara l'avinguda Burriac i el Torrent d'en Vinyals, que té accés directe pel pas subterrani per anar fins a la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.