Urbanisme

política municipal

habitatge

Vilassar de Dalt vol crear una cooperativa d'habitatges

Es vol lluitar contra la problemàtica d'accés a un pis i evitar que els vilassarencs es vegin obligats a marxar del poble

Tot i trobar-se en una fase inicial, les primeres promocions es volen destinar als joves i a la gent gran

Vilassar de Dalt vol posar fil a l'agulla a l'accés a l'habitatge al municipi, però no d'una manera habitual. I és que el govern municipal està començant a treballar en la creació d'una cooperativa municipal d'habitatges. Amb aquesta fórmula, des del consistori es persegueixen dos objectius principals: lluitar contra la problemàtica estructural d'accés a un habitatge i evitar que la gent hagi de marxar del municipi perquè no hi ha un pis que s'ajusti a les seves necessitats econòmiques. “Tot es troba en una fase molt inicial però volem fer una política en aquest àmbit que generi unes condicions mínimes d'accés popular a l'habitatge”, va manifestar l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (ARA).

De moment, l'Ajuntament aposta clarament per dirigir aquesta iniciativa cap a dos col·lectius com són els joves i la gent gran. Tal com explicava el regidor d'Espai Públic, Pau Morales (ARA), el consistori disposa de dos terrenys municipals –situats a Can Silva i al carrer Joan Maragall– per desenvolupar-hi les dues primeres promocions. En el cas de Can Silva s'hi volen projectar fins a 16 habitatges d'uns 70 m² aproximats amb zones comunes, com per exemple una bugaderia. “Aquests espais comuns i compartits poden facilitar l'estalvi energètic”, deia el regidor. La zona de Joan Maragall, per la seva banda, aniria destinada a 32 pisos (entre 80 i 90 m² aproximadament) per a la gent gran. En aquest cas, els espais comuns podrien ser un casal de dia o un espai per a fer-hi dinars i fomentar la cohesió social. Morales va avançar que, en el cas dels pisos per a joves, el lloguer podria ser d'uns 400 euros mensuals a pagar com a socis de la cooperativa i durant la construcció dels habitatges i mentre s'hi visqui. “Seria com establir una caixa de resistència que el llogater podria recuperar un cop deixés el pis després d'una estada mínima que encara s'ha de definir”, va ampliar el regidor.

Morales es va fixar l'any que ve “per concretar l'estructura de la cooperativa” fins al 2019, quan ja es podria anar a viure als pisos fets. El consistori, que té previst fer la presentació pública de la iniciativa a la tardor, ja ha signat un conveni de col·laboració amb la Cooperativa Obrera de Viviendas SCCL del Prat de Llobregat perquè els acompanyi en l'elaboració del projecte.

LA XIFRA

48
pisos
per a joves i per a gent gran són els que està previst fer a les zones de Can Silva i al carrer Joan Maragall.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.