Medi ambient

política municipal

infraestructures

Arenys actua d'urgència pel perill del camí cap a Caldes

L'Ajuntament acorda amb Costes posar-hi sorra i roques

En un futur, es farà passar pel costat de la via del tren

Tot i que hi ha baranes i senyalitzacions que indiquen el pas estret i avisen del perill d'esllavissades, s'hi pot passar. En un tram, just davant les roques d'en Lluc, el pas és molt estret i les roques estan descalçades. Per evitar incidents i davant el perill que s'erosioni més el terreny, l'Ajuntament ha demanat a la Generalitat poder fer-hi una actuació d'urgència.

La regidora de Medi Ambient i Platges, Laia Martín (ERC), explica que les properes setmanes es posaran a treballar per estabilitzar el terreny, abocant sorra i pedres al tram que ha quedat descalçat pels temporals. “Tenim un tram amb menys d'un metre de camí i és on volem actuar perquè hi ha un perill evident”, explica la regidora.

Amb aquesta actuació, l'Ajuntament preveu passar l'estiu. La previsió és poder començar com més aviat millor per tenir en condicions el pas a ple estiu. Aquest camí és força transitat pels qui caminen fins al pas subterrani de la zona comercial i els cinemes, fins on arriba el camí de sorra cap a Caldetes. La regressió de la sorra de l'última regeneració a Arenys de Mar va fer desaparèixer el camí que comunicava amb la platja de la Musclera.

Camí per darrere

Tot i l'actuació d'urgència per a aquest estiu, el govern municipal considera que el camí de sorra hauria de passar per darrere en aquest tram de les roques d'en Lluc. “Així quedaria més ben protegit de l'impacte de les onades”, apunta la regidora.

Aquesta proposta, però, envaeix els límits de la companyia ferroviària Adif i per això en una reunió recent es va demanar permís per poder traslladar el camí al darrere. “No hi ha cap impediment, sempre que sigui l'Ajuntament que es faci càrrec del cost de la tanca”, explica Martín.

Des de la regidoria, es plantejarà també a la demarcació de Costes de l'Estat la possibilitat de recuperar el camí fins a Caldetes, al tram de les roques del túnel del tren. Una possibilitat seria posar una passera de fusta per salvar el desnivell entre les roques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.