Infraestructures i serveis

política municipal

crematori

Sant Adrià vol aturar l'obra del crematori

Obriran un procés de negociació per arribar a un acord amb l'empresa

La protesta ciutadana per frenar la instal·lació d'un forn crematori al futur tanatori de Sant Adrià ha forçat l'Ajuntament a obrir negociacions amb l'empresa promotora del projecte. El ple municipal ha aprovat una moció amb el suport de tots els grups municipals, excepte del PP que es va abstenir parcialment, per encetar un procés de negociació amb el Consell Comarcal Barcelonès i la societat Tanatori Litoral SL per deixar sense efecte, de mutu acord, l'obligatorietat de la construcció del forn crematori. El text de la proposta insta a la creació d'una comissió extraordinària d'informació i seguiment formada pels grups municipals i la plataforma Stop Crematori per fer un seguiment de tot el procés de negociació entre l'administració i l'empresa.

En la moció, impulsada per grup de Sant Adrià en Comú (SAeC), es reclama també que la Generalitat faci un informe sanitari per avaluar els efectes per a la salut que podria comportar la instal·lació del crematori, tenint en compte totes les emissions contaminants preexistents. Per Joan Belda, regidor de SAeC, l'aprovació dela moció possibilita “crear un espai perquè la plataforma tingui informació de primera mà”. Belda recorda que els veïns ja han recollit prop de 8.000 signatures de rebuig al crematori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia