Urbanisme

Moncal batallarà per fer l'hotel al parc de l'Agulla tot i la negativa del govern

Urbanisme considera que la requalificació del sòl contradiu el pla comarcal

El promotor estudia el text per trobar escletxes i descarta una altra ubicació

La societat Moncal 1941, que promou un hotel, una zona de restauració i una benzinera a tocar del parc de l'Agulla i en terme de Sant Fruitós de Bages, no tira la tovallola, tot i el no del govern. La seva consellera delegada, Natàlia Prat, va explicar ahir que estudiaran “tècnicament” el document per veure si hi ha opcions i va avançar que descarten fer el projecte en un lloc diferent.

Les declaracions de la promotora de l'anomenat Portal de l'Agulla arriben després que la comissió d'Urbanisme hagi emès un informe en el qual considera que la requalificació que es requereix –10.000 metres quadrats de sòl rústic que es volien passar a sòl urbanitzable delimitat– no s'ajusta ni al pla territorial de les comarques centrals ni al pla director urbanístic del Bages, que marquen la preservació de l'espai com a zona agrícola d'alt valor ambiental. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va especificar ahir que es tracta “d'un primer pronunciament” sobre l'avanç de modificació puntual del pla general, en el qual, “si bé la paraula desfavorable no surt enlloc”, la suma de totes les prescripcions posa molts entrebancs a la seva aprovació. Serra també va incidir en la visió global del parc, entenent que els canvis urbanístics no poden anar aïllats, i va citar el Consorci de l'Agulla com a ens regulador del conjunt. Així, l'única opció de Moncal seria que fos el consorci qui es fes seu el projecte, un fet ara improbable per les reticències que ha mostrat ja l'Ajuntament de Manresa.

Tot i això, Prat va dir que per Moncal l'informe no tomba el seu pla: “L'estudiarem com hem estudiat el de Medi Ambient; se'ns fan suggeriments i mirarem d'adaptar-nos-hi per tirar-lo endavant; vam comprar els terrenys fa anys i no té sentit fer-ho en un altre lloc.”

ERC i CiU de Sant Fruitós, a l'oposició, van celebrar la decisió d'Urbanisme. L'alcalde, Joan Carles Batanés, va dir que prefereix estudiar el text abans de fer declaracions, però va advertir que l'informe pot crear jurisprudència: “Si aquí no es pot fer, tampoc es podrà fer cap projecte similar en cap altre terreny” protegit pel pla comarcal. “Ens posem una llosa a sobre”, va dir.

LA FRASE

Vam comprar els terrenys fa anys; per nosaltres no té sentit plantejar el projecte en un altre lloc
Natàlia Prat
consellera delegada de la societat moncal 1941


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.