Serveis

Entra en servei a Arbúcies la torre de telecomunicacions

El poble deixarà de tenir les antenes de telefonia mòbil al centre amb la instal·lació del turó del Pi

El tinent d'alcalde destaca que disposaran de cobertura 4G i quasi no hi haurà zones fosques

L'Ajuntament d'Arbúcies assegura que la nova torre de telecomunicacions al turó del Pi contribuirà a millorar la cobertura de telefonia mòbil del municipi. La instal·lació va entrar en servei divendres, i el tinent d'alcalde, Jaume Salmerón (Entesa), destaca: “Gairebé no quedaran zones fosques [de cobertura] al poble.”

La torre de telecomunicacions és una inversió de Telefónica Movistar, que hauria pagat uns 150.000 euros. La inversió inclou el cablatge i el material elèctric. El turó del Pi té vora 400 metres d'alçada, mentre que el centre del poble és a 300 metres, aproximadament.

Amb la posada en marxa de la torre, les empreses de telefonia, començant per Movistar, ja treballen per desconnectar les antenes que hi ha al centre del poble. Al carrer Domènec Refart, per exemple, encara hi ha instal·lacions i aparells de refrigeració, tant de Movistar com de Vodafone. En el futur Orange també desconnectarà i desmuntarà les torres que té de fa anys al carrer del Pont.

Salmerón assenyala que, al turó del Pi, no només s'hi instal·laran operadors privats. En principi, la voluntat de l'equip de govern és que s'hi puguin instal·lar emissors de radiofreqüència dels cossos d'emergència, com ara Bombers, policia local i Protecció Civil. Així també es podria millorar la cobertura de ràdio a Arbúcies.

Satisfacció

Salmerón assenyala que el procés, des d'acordar el punt on situar la torre fins al moment que ja és operativa, ha estat llarg. “Estem molt satisfets. Ha estat complex i hem hagut de fer molta feina de seguiment”, indica. Recorda que el 2011, quan l'Entesa va entrar a governar, va ser un dels primers aspectes que van treballar.

LA DATA

08.07.16
Va ser
el dia que es va posar en servei la torre de telecomunicacions del turó del Pi, a 400 metres d'alçada.

Signatures el 2006 i obres des del 2014

El tinent d'alcalde, Jaume Salmerón, assenyala que la torre del turó del Pi posa fi a una llarga reivindicació dels veïns. Salmerón recorda que el 2006 un grup de veïns del carrer Domènec Refart van començar una recollida de signatures per demanar que les antenes de les companyies anessin fora del centre del poble. Això serà possible d'aquí a uns mesos. Les obres van començar fa dos anys i ara s'han completat. Movistar ha arribat a un acord amb el propietari de la parcel·la de turó del Pi on hi ha la torre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia