Infraestructures

Netegen el riu Ondara dels sediments de la rubinada

Segona fase de l'actuació a Tàrrega per restablir la via verda, uns treballs que s'acabaran a la tardor

Una màquina excavadora ha començat a netejar aquest dijous la llera del riu Ondara al seu pas per Tàrrega. L'actuació és una de les tasques de recuperació dels danys de la riuada del 3 de novembre, que va arrossegar fang, arbres i mobiliari urbà.

Si en un primer moment la brigada municipal va tornar a la normalitat l'espai i el pont de fusta per a vianants ja va ser substituït, ara faltava retirar tots els sediments, troncs i vegetació que van quedar acumulats en alguns punts. La neteja es fa des del pont de l'avinguda Onze de Setembre fins a la peixera del Talladell.

El regidor d'Urbanisme, Martí Pijuan, ha recordat que, a banda del pont, també es va arreglar l'enllumenat i el reg. “En algun punt caldrà fer-hi hidrosembra, arranjar les terres, i també preveiem la plantació d'algun arbre, però a les vores, en zona segura, perquè amb una futura rubinada ens podríem trobar un altre cop amb els ponts embossats.”

Del pressupost total de recuperació, de 160.000 euros, la Generalitat n'aporta uns 128.000, i de la resta, el 20%, se'n fa càrrec l'Ajuntament. L'arranjament de terres, la hidrosembra i la plantació d'arbres en les zones segures es faran a la tardor per acabar de restablir la via verda; són accions que estan previstes en el marc de la recuperació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia