Medi ambient

Mantenen a ratlla els mosquits al delta de l'Ebre

El Copate realitza aquesta setmana el tercer i últim tractament previst per les larves que creixen als arrossars

“De mosquits n'hi ha, però enguany podem dir que són el soroll de fons.” Són paraules de Raül Escosa, tècnic del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate), l'organisme encarregat de controlar la població de mosquits i minimitzar-ne els efectes.

A diferència d'altres anys, i especialment de l'estiu passat, enguany la població d'aquest insecte es manté a ratlla i tècnics i sector turístic coincideixen a assegurar que s'està vivint un estiu “tranquil”. El Copate està culminant aquesta setmana el tercer i últim tractament previst per reduir les larves dels mosquits que es generen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans del Delta. “Ens queda un dia, a Sant Carles de la Ràpita, Poblenou del Delta i l'Eucaliptus”, assenyala Escosa. El canvi de temps previst pot retardar l'aplicació del tractament.

En aquest sentit, la climatologia també influeix en l'eclosió de l'anomenat mosquit litoral, més agressiu i que no pon els ous a l'aigua, com en els cas dels arrossars, sinó al fang. Així, en els darrers dies el Copate també ha tractat zones naturals del Delta, després que les sondes instal·lades al voltant de la llacuna de l'Encanyissada detectessin una pujada del nivell de l'aigua. S'havien viscut dos mesos sense inundacions. S'han tractat unes 220 hectàrees. Des del Copate recorden que, amb un comportament més inestable, hi ha menys marge de maniobra a l'hora de programar noves accions. “Estem més tranquils i ens ha anat bé perquè hi ha plena ocupació”, remarca el representat de Poblenou del Delta a l'Ajuntament d'Amposta i empresari turístic, Josep Sancho.

LA XIFRA

220
hectàrees
d'espais naturals s'han tractat després que fa uns dies es detectés una pujada del nivell de l'aigua.

Mostrejos a la Punta de la Banya

El Copate utilitza metodologies punteres per combatre la població de mosquit al delta de l'Ebre i, alhora, respectuoses amb l'entorn. Des de fa uns mesos, pren mostres dos cops per setmana a la zona de la Punta de la Banya que, de moment, no s'ha inundat. L'any passat es van detectar problemes a Alcanar i la Ràpita i, pels estudis que s'han fet, es considera que els mosquits provenien d'aquest espai natural, encara intractable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia