Serveis

Restriccions de l'aigua de xarxa al Port de la Selva

L'Ajuntament del Port de la Selva ha publicat aquest passat divendres un decret d'alcaldia en què prohibeix la utilització de l'aigua de xarxa municipal per usos que no siguin estrictament domèstics. El motiu de la restricció és que s'ha detectat que en l'última setmana el nivell de sal continguda a l'aigua s'ha duplicat, una situació que, si s'agreugés, podria comprometre la qualitat de l'aigua. El mateix decret explica que són les poques pluges que hi ha hagut aquest 2016 les que han provocat que en l'aqüífer que alimenta el municipi la densitat de sal hagi arribat a 210 mg/l. Les mesures d'estalvi i contenció adoptades amb caràcter excepcional per l'Ajuntament tenen per objectiu “estabilitzar o, si és possible, reduir el nivell de sal” de l'aigua que es distribueix a la xarxa.

Les utilitzacions que queden prohibides amb l'aigua de xarxa són el reg agrícola o de jardins, la neteja de carrers i espais públics, omplir piscines, netejar vehicles i embarcacions, netejar façanes i terrasses, i qualsevol ús que no sigui el domèstic. El funcionament de les dutxes de les platges es limita a un horari de les 11 h a les 19 h. En casos que es justifiquin i amb sol·licitud prèvia, l'Ajuntament podrà subministrar aigua regenerada per als usos que han quedat prohibits amb l'aigua de xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia