Necrològiques

CINEMA

Mor Edgardo Cozarinsky, escriptor i director de cinema argentí

Va ser autor de 27 obres literàries i va dirigir 23 pel·lícules

L’escriptor i cineasta argentí Edgardo Cozarinsky, va morir el passat diumenge 2 de juny a l’edat de 85 anys, segons recull el diari argentí La Nación.

Nascut a la ciutat de Buenos Aires el 13 de gener de 1939, era descendent d’immigrants jueus ucraïnesos que van arribar a Argentina des de Kíev a finals del segle XIX. El cineasta va estudiar literatura a la Universitat de Buenos Aires, mentre escrivia per a revistes sobre cinema d’Argentina i Espanya. Des del 1974, va viure exiliat a París , on es va dedicar especialment al cinema i la televisió cultural europea.

La seva carrera cinematogràfica el va portar a filmar principalment llocs de França, però també a Budapest, Tallinn, Rotterdam, Tànger, Viena, Granada, Sant Petersburg, Sevilla i la Patagònia argentina. Entre les seves pel·lícules destaquen: Puntos suspensivos (1973), La guerra de un solo hombre (1981), Retrato de Borges en Aleph (1993), El violín de Rothschild (1996) i Fantasmas de Tánger (1997).

A més, també va desenvolupar una rigorosa i extensa producció literària. En concret, va publicar quatre llibres d’assaig: El laberinto de la apariencia, Borges en y sobre cine, El pase del testigo i Sobre algo indefendible.

En total, va ser autor de 27 obres, entre novel·les, llibres de conte i assajos i va dirigir 23 pel·lícules així com va ser guionista d’altres 19 peces cinematogràfiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia