Necrològiques

CULTURA

Mor als 99 anys l’actor William Russell, que va saltar a la fama gràcies a ‘Doctor Who’

Tenia 99 anys i havia participar en films de gran èxit, com ‘La gran evasión’ o ‘Superman’

L’actor William Russell (Sunderland, 1943), gran estrella de la televisió britànica als cinquanta i als seixanta, va morir dilluns als 99 anys, segons han informat mitjans del seu país. Va estrenar-se de forma brillant a la televisió a The adventures of Sir Lancelot (ITV, 1956) –la primera sèrie gravada en color al Regne Unit– i el de professor de ciències Ian Chesterton a la primera temporada de Doctor Who (1963).

Els fans de la coneguda saga de ciència-ficció el veneren en ser un dels quatre membres originals del primer repartiment juntament amb William Hartnell, Jacqueline Hill i Carole Ann Ford. Va mantenir-se a Doctor Who fins a la penúltima història de la segona temporada. Amb tot, sempre va mantenir-se vinculat a la sèrie, ja fos en aparicions com a narrador, en llançaments especials en vídeo i en participacions en convencions dels seguidors. Al seu país també va participar en 42 episodis el 1992 d’una altra sèrie de gran èxit al seu país, Coronation Street.

El seu nom també figura en el repartiment d’algunes pel·lícules mítiques, com La gran evasión (1963) de John Sturges i Superman (1978) de Richard Donner, així com en la súper producció francesa de Bertrand Tavernier Death watch (1980).

Va ser membre també de les companyies teatrals Royal Shakespeare Company i Royal National Theatre. Als vuitenta, metre va formar part del grup Actor’s Touring Company, va usar el nom artístic de Russell Enoch. El fill que va tenir amb la metgessa brasilera Balbina Gutiérrez, Alfred Enoch, també és conegut autor. Es va fer popular arran de la seva interpretació del personatge Dean Thomas en la saga de Harry Potter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia