Necrològiques

SOCIETAT

Mor l’empresari Pere Fonolleda, històric president de la Caixa de Sabadell

Va ser també el màxim dirigent del Parc Taulí i de Ràdio Sabadell

El reconegut empresari sabadellenc Pere Fonolleda i Prats, que va ser president de Caixa d’Estalvis de Sabadell (1988-1995), va morir dissabte als 83 anys, segons ha confirmat isabadell.cat.

L’industrial, un referent en el sector tèxtil, també va ser president del Consell de Govern de la Corporació Sanitària Parc Taulí, entitat que ja ha fet un comunicat lamentant el traspàs del dirigent. Va ser nomenat pel càrrec el 2003 pel conseller de Sanitat Xavier Pomés i s’hi va estar deu anys. Abans havia estat el vicepresident del patronat de la fundació.

Des del 1978 Fonolleda va ocupar diferents càrrecs en el consell d’administració de la Caixa de Sabadell –fundada el 1859– fins que al 1988 va ser nomenat el vintè president de la històrica entitat del Vallès. Va ser, de fet, l’impulsor i el primer president de la fundació de l’entitat d’estalvis i president de l’associació espanyola que agrupava diferents caixes de la Rioja i l’Aragó.

Quan ell ja havia deixat el càrrec, el 2010, a causa de la crisi, l’entitat es va integrar a Unnim juntament amb les caixes de Manlleu i Terrassa. El BBVA finalment es va quedar amb tots els actius de les tres caixes. És el mateix banc aspira ara a controlar el Banc de Sabadell.

Segons recorda el Diari de Sabadell, l’empresari també va tenir un paper rellevant en l’àmbit comunicatiu del municipi ja que va ser president i membre del consell de Ràdio Sabadell. La seva empresa, tèxtil Fonolleda, de la qual en va ser el gerent fins al 1998, es dedicava sobretot a la fabricació d’abrics. L’empresari es va implicar en altres entitats del municipi, com el patronat de la Fundació Gresol i la Companyia d’Aigües de Sabadell.

La cerimònia de comiat va tenir lloc ahir diumenge a l’església de Sant Fèlix de Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia