Necrològiques

SOCIETAT

Mor l’empresari valencià José Luis Soler, impulsor de la Fundació per Amor a l’Art

Va ser el propietari del Grupo Ubesol, que va adquirir els laboratoris Maverick d’Ulldecona

L’empresari i col·leccionista valencià José Luis Soler Vila, impulsor de la Fundació per Amor a l’Art, va morir divendres als 68 anys, segons ha confirmat la pròpia entitat, que va adquirir una fàbrica en desús de bombes hidràuliques per transformar-la en el centre d’art Bombas Gens. Allà s’hi exhibeix des del 2017 tota la seva col·lecció d’art.

Soler, que era un dels propietaris del Grupo Ubesol, va crear la fundació al costat de la seva dona, Susana Lloret, amb l’objectiu de millorar la vida de nens i joves amb risc d’exclusió social, a banda d’impulsar la investigació sobre la malaltia de Wilson i compartir la seva passió per l’art.

El Grupo Ubesol, que va sorgir de l’empresa Ubesol creada pel seu pare, es dedica a la fabricació de productes tèxtils de neteja de la llarg i d’higiene personal. Està situada a Atzeneta d’Albaida (Vall d’Albaida). Compta amb més d’un miler de treballadors, té una facturació d’uns 300 milions d’euros i és un dels grans proveïdors de Mercadona. Bona part del creixement del grup va tenir lloc arran de la decisió de Soler de comprar el 2006 els laboratoris Maverick d’Ulldecona.

L’empresa també ha recordat en un comunicat la figura del seu antic propietari i la seva transcendència en el desenvolupament del seu negoci: “Deixa una petjada inesborrable tant en l’àmbit professional com en l’humà. El recordarem amb respecte, estima i gran admiració.” L’actual president és el seu fill, José Manuel Soler.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia