Necrològiques

SOCIETAT

Mor Jamie Kellner, fundador i president de la cadena Fox als EUA

Programes com ‘Los Simpson’ i els partits de l’NFL van impulsar el nou projecte a un èxit inesperat

L’empresari i dirigent Jamie Kellner (1946, Brooklyn) va morir dissabte als 77 anys a Montecito (Califòrnia). El seu llegat al sector d ela comunicació dels EUA és encara vigent. Va ser un dels fundadors i el primer president (1986-1993) d’una de les grans cadenes de televisió al país, la Fox, que va canviar el panorama del sector i va passar a competir directament amb la CBS, la NBC i l’ABC, intocables fins aquell moment.

Sota la presidència de Kellner, la nova cadena va crear algunes de les sèries de més èxit de la història de la televisió nord-americana, com Los Simpson, Matrimonio con hijos, Beverly Hills i Melrose Place, El 1994 la cadena va assolir, a més, una part dels drets de la lliga professional de futbol americà (NFL), un fet que sacsejar el món de la televisió al país.

Després de deixar la Fox, als anys noranta, va treballar en altres projectes televisius, com WT Television Network, que va impulsar sèries familiars i adolescents de gran èxit. El 2000 va rellevar el magnat Ted Turner en la seva empresa de comunicació , la TBS. La seva decisió més controvertida va ser la de cancel·lar la programació de la lliga professional de lluita lliure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia