Necrològiques

CULTURA

Mor Berta Sureda, gestora cultural i antiga comissionada de Cultura a Barcelona

El 2017 va ser nomenada coordinadora del Pla de Cultura de les Illes Balears

La coneguda historiadora de l’art i gestora cultural Berta Sureda Berna, que era membre del consell assessor de l’Obra Cultural Balear, va morir diumenge als 65 anys, segons ha confirmat la pròpia entitat, en la qual havia estat membre de la junta directiva i de la comissió de cultura.

Llicenciada en Història de l’Art el 1983 a la Universitat de Barcelona, treballava a Palma des del 2017, quan va ser nomenada coordinadora del Pla de Cultura de les Illes Balears fins al 2027. A la ciutat havia treballat també al museu Es Baluard.

El 2015 va ser nomenada comissionada de Cultura a Barcelona després de viure set anys a Madrid treballant al Museu Reina Sofia. Abans havia dirigit també l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat on va crear un programa de suport a creadors i entitats, noves línies de subvencions a la creació de projectes artístics i va donar un impuls a la xarxa de centres de creació a Catalunya.

Barcelona en Comú la va fitxar per sacsejar el panorama cultural de la ciutat. La seva experiència a la ciutat l’avalava. Havia estat coordinadora d’exposicions de l’Institut de Promoció Urbanística (1988), havia treballat en l’Olimpíada Cultural (1989-1992) i en les activitats escèniques del Festival de Tardor i el Festival de les Arts de Barcelona.

Amb tot, va deixar el càrrec de comissionada a la capital catalana el 2016 sense poder imposar el canvi radical de model cultural que havia anunciat per a la ciutat, com ara la transformació del Grec i la Mercè en esdeveniments “més de ciutat”, com va explicar ella mateixa en una entrevista a El Punt Avui poc després de ser nomenada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia