Necrològiques

SOCIETAT

Mor la mestra i pedagoga Montse Majà, antiga alcaldessa d’Estaràs

Va ser la impulsora de l’escola rural Mare de Déu de la Mercè a Sant Ramon

La pedagoga i mestre Montse Majà i Graells, que va ser alcaldessa d’Estaràs (La Segarra), va morir ahir als 65 anys, segons ha confirmat la diputada d’ERC Montserrat Fornells i Solé, que s’ha mostrat “consternada” a la xarxa X per la trista notícia: “Va ser una dona compromesa amb el seu municipi i amb la seva professió de mestra fins a la jubilació.” Estava jubilada des del 2017.

Majà va ser alcaldessa del municipi, que té diferents nuclis i uns 160 habitants, entre el 2011 i el 2014 amb l’Agrupació d’Independents Progressistes i Nacionalistes (AIPN), una llista vinculada a ERC. Durant el seu mandat es van fer els treballs de consolidació de la torre del castell de Vergós Guerrejat, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Com recorda el diari Segre, va ser també la impulsora del projecte educatiu del col·legi Mare de Déu de la Mercè en un altre petit municipi de la Segarra, Sant Ramon. Al costat de Carmina Ollé van tirar endavant una escola que basa l’aprenentatge dels alumnes amb el seu contacte amb la natura i l’entorn rural.

El centre va començar amb 23 alumnes però en poc temps va multiplicar per tres les matriculacions provocant, a més, nous empadronaments a Sant Ramon. Els pares i mares i la mateixa escola reclamen des de fa temps la possibilitat que l’escola esdevingui també un institut rural. El centre ja supera ara els 80 alumnes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia