Necrològiques

SOCIETAT

Mor als 90 anys Lluís Sendra, conegut activista cultural de Martorelles

Formava part de les colles Balls de Gitanes i l’Escola Orfeònica del municipi

Un dels grans activistes culturals i socials de Martorelles, el popular Lluís Sendra Mira, va morir dissabte als 90 anys. Com ha recordat el mitjà local Sommartorelles.cat, va estar vinculat, entre d’altres, a les colles Ball de Gitanes i l’Escola Orfeònica del municipi. Va ser ballador, mestre i cantaire. El comiat va tenir lloc ahir al tanatori de Mollet del Vallès.

Era conegut per molta gent a la vila com el barraquer, per la barraca on havia viscut amb el seu pare. Des de jove va ser una de les persones que més es va implicar en la recuperació d’activitats culturals tradicionals de la vila durant la postguerra.

Sendra havia nascut a València però de jove va anar a viure a Badalona, on va trobar feina en una fàbrica tèxtil, fins que aquesta va tancar. Després va continuar la seva trajectòria professional a Martorelles, un municipi que va estimar i es va fer estimar.

Una de les seves grans parelles de ball va ser la seva dona, Montserrat Riera, amb la qual va tenir tres fills. Una dels punts de reunió cultural del poble va ser sempre El Cafè. S’hi trobaven els membres del Ball de Gitanes i de l’orfeó i El Coru, tal com era coneguda la coral, una altra de les seves aficions. L’agrupació de dansaires es va formar el 1976 per convertir en una activitat estable una activitat tradicional que porta més de 100 anys fent-se a la vila i a la comarca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia