Necrològiques

CULTURA

Mor Toni Matas Dalmau, fundador de l’editorial Barcelona Multimedia

La ‘Bíblia per nens’, amb il·lustracions de Picanyol, va ser un dels grans èxits del seu projecte

El conegut emprenedor informàtic i cultural català Toni Matas Dalmau, fundador de l’editorial Barcelona Multimèdia, ha mort aquesta matinada de forma sobtada, segons ha informat Vilaweb.

Es va llicenciar en informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya i va fer un màster en direcció d’empreses a ESADE. El seu gran projecte, BCN Multimèdia, va néixer el 1994 amb el lema “l’alternativa intel·ligent” i amb la intenció que el català tingués una gran presència en les noves tecnologies. Algunes de les col·leccions més conegudes van ser Otijocs i Clàssics amb il·lustracions de Picanyol. També van llançar al mercat el videojoc Les aventures d’Ulisses en un format infantil i que vaser guardonat amb el Premi Möbius.

Matas, que va ser el director de l’empresa, va fer una mica de tot: autor, traductor, editor i guionista. Els seus coneixements informàtics i la seva creativitat innata li van permetre fer el disseny interactiu de molts dels títols.

La companyia també va editar obres divulgatives vinculades amb Antoni Gaudí i Salvador Dalí. Un dels èxits indiscutibles va ser, amb tot la Bíblia per a nens, (2011) que, un cop més amb dibuixos de Picanyol, va tenir centenars de milers de descàrregues internacionals. El cardenal Gianfrnaco Ravasi en va fer el pròleg i es va traduir a una cinquantena d’idiomes.

En aquest sentit, a catalunyareligio.cat, Jordi Llisterri recorda que la seva gran passió era la “divulgació bíblica” i religiosa. Així, va produir en diversos formats continguts infantils sobre altres personatges religiosos, com Francesc d’Assís i Ignasi de Loiola, entre d’altres.

En aquests últims anys havia impulsat empreses relacionades amb la intel·ligència artificial, com ara Superalia, amb l’objectiu de dissenyar eines per fer-la més creativa en el sector de la comunicació. També havia estat professor del departament de creació d’empreses d’ESADE.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia