Necrològiques

Mor Maria Teresa Clara Gros

Modista. La filla de l’àvia Neus

La modista Maria Teresa Clara Gros (Calonge, 1930) ha mort avui, dimecres a la matinada a l’hospital de Palamós (Baix Empordà), on havia estat ingressada dimarts al matí a causa d’una afecció respiratòria i cardíaca. Filla única de Neus Gros Ragolta (l’àvia Neus d’El Voraviu) i de Joan Clara Rotllan, la Maria Teresa va néixer al carrer Nou de Calonge, on ha residit tota la vida i des d’on ha estat la modista de diverses generacions de calongines. Viuda del paleta Joan Vall Ferran des de l’agost del 2008, la Maria Teresa deixa quatre fills: la Neus, infermera; la Carme, professora de matemàtiques; en Joan, periodista, director i editor d’aquest diari, i en Jaume, professor de mecànica. Tenia deu nets i dos besnets. La Maria Teresa va estar envoltada tota la seva vida d’agulles, fils, botons, teles i boixets. Havia estudiat patronatge amb la Rosita Presas i va estar d’aprenenta amb la modista Lola Reig i la sastressa Maria Bas a Palamós fins que va començar a cosir des de casa seva. El seu cosidor, a banda de la seva família, era el seu món, on la podies trobar a qualsevol hora del dia i fins i tot de matinada. Quan es va jubilar i va deixar la confecció de vestits per a les clientes, tot i que mai va deixar de cosir, va poder dedicar més temps a altres aficions. Feia puntes al coixí i participava en trobades de puntaires, va fer cursets per aprendre tècniques d’estampació i pintura de ceràmica i roba, i sempre trobava un moment per al frivolité, una antiga tècnica per fer puntes molt delicades, en la qual excel·lia i que va practicar fins al final de la seva vida.

La vetlla tindrà lloc demà, dijous, de les 10 del matí a les 2 del migdia, al tanatori de Calonge. La cerimònia de comiat es farà també demà, a les 5 de la tarda, a l’església de Sant Martí de Calonge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia