Necrològiques

política

Mor atropellat Jokin Perona, conegut diputat foral de Guipúscoa del PNB

Un cotxe li va passar per sobre mentre estava de vacances a Zamora

El diputat d’Hisenda de la Diputació Foral de Guipúscoa Jokin Perona (Orio) va morir ahir als 46 anys en ser atropellat quan circulava en bicicleta per un vehicle al municipi de Peleas de Abajo (Zamora), on es trobava de vacances, segons ha informat l’agència EFE. Un dels seus fills, que anava amb ell a la bicicleta, va sortir il·lès del tràgic accident.

Perona, llicenciat en Administració i direcció d’Empreses a la universitat de Deusto (Bilbao), va accedir a la diputació foral el 2015 de la mà del diputat d’Hisenda, Jabier Larrañaga, company de partit al PNB. El 2020 va ser nomenat diputat d’Hisenda i Finances. Durant aquests anys ha implementat el sistema Ticket Bai.

El lehendakari, Imanom Pradales, ha mostrat la seva consternació per la mort de Perona en un missatge a les xarxes socials: “Era una persona íntegra i un home molt estimat, que treballava per tot el país.” Molts altres polítics de diferents formacions han recordat la figura del diputat foral.Al municipi de Peleas de Abajo també s’ha decretat el dol oficial ja que Perona hi tenia família directe i tots els estius hi passava les vacances.

La primera representant política en informar de l’accident va ser la dirigent del PNB Maria Eugenia Arrizabalaga, que el va definir com un “treballador honest.” “És una pèrdua tremenda per a tot el món”, va afegir, en un missatge escrit ahir a la nit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia