Necrològiques

Societat

Mor l’històric dirigent veïnal barceloní Juan Ortiz

Va ser president de l’associació de veïns de la barriada de Can Clos

L’històric dirigent veïnal Juan Ortiz Pérez, que va ser president de l’associació de veïns de la barriada de Can Clos a Barcelona, va morir dimarts passat als 87 anys, segons ha anunciat l’entitat en les seves xarxes socials. Va ser una de les persones que més va treballar durant dècades per transformar una de les zones més empobrides de la ciutat,

Ortiz, que havia nascut a Màlaga, va arribar a Catalunya als anys cinquanta per treballar en el sector de la construcció. Va ser portaveu de la comissió d’urbanisme de l’associació i posteriorment president. També va treballar en la comissió de festes.

“Va representar el barri durant molts anys i sempre tenia clar quin camí escollir. Va presumir amb orgull de ser de Can Clos i va ser un exemple de respecte, tolerància i lluita incansable per fer un barri millor i ple d’oportunitats”, assenyala l’associació en la seva nota de comiat.

Ortiz va ser un dels habitants que van ser desallotjats sense avís previ de les barraques que hi havia a la zona alta de Barcelona, entre Pedralbes i la Diagonal. Ell mateix recordaria, en un homenatge que es va fer a aquelles persones, que els van portar a uns pisos inacabats on les famílies s’anaven amuntegant com podien. Va participar també en el documental de TV3 Barraques. la ciutat oblidada, que es va poder veure en el programa Sense Ficció el 2010.

Als darrers anys abans de jubilar-se havia format part de l’empresa públia d’habitatge Adigsa, ja desapareguda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia