Necrològiques

cultura

Charles Blackwell, llegendari director d’orquestra pop dels seixanta

Va deixar el seu segell en alguns dels grans èxits musicals de la història

El director, arranjador, compositor i productor britànic Charles Blackwell (Leytonstone, 1940) ha mort als 84 anys, segons van publicar mitjans del seu país. Va ser tota una institució en la música pop internacional ja que va ser l’autor d’alguns dels arranjaments que hem escoltat tota la vida en èxits immortals com I’ll never fall in love again de Tom Jones, A man without love d’Engelbert Humperdinck o Je veux qu’il revienne de Françoise Hardy.

La llista d’artistes amb els quals va gravar és interminable. Destaquen Shirley Bassey, Marlene Dietrich, Paul Anka, Dionne Warwick, Gene Pitney i Del Shannon. Va escriure i gravar alguns temes històries de films i sèries de televisió i algunes cançons escrites per ell, com Tchin tchin o Proud of you, van tenir vendes milionàries.

El 2005 va ser escollit pel Parlament Europeu per dirigir i gravar l’himne europeu, l’Himne a l’alegria de Beethoven amb una orquestra de 70 músics asseguts en els escons. També va participar com a director d’orquestra al festival d’Eurovisió i als anys noranta va col·laborar en alguns dels èxits més coneguts de l’actor David Hasselhoff quan aquest va fer el salt a la música.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia