Necrològiques

societat

Mor Joaquim Pons, històric regidor i pagès de Maià de Montcal

Conegut com en Quim de Can Tonico, va ser un dels impulsors del casal del poble

L’històric regidor de Maià de Montcal (La Garrotxa) Joaquim Pons i Pujolar (1942), que va ser membre del consistori durant vint anys (1983-2003), va morir dilluns als 82 anys. Pagès de professió, va ser sempre conegut com en Quim de Can Tonico, el seu mas familiar.

A l’Ajuntament va formar part dels equips dels alcaldes Joan Pou i Josep Alsina. Primer es van presentar com independents i posteriorment ja dines les llistes de Convergència. Un dels seus fills, en Josep, recorda que va ser un dels impulsors del casal del poble, des d’on s’organitzaven les festes majors, i que va estar sempre implicat en el club de futbol. “El primer equip de Maià es deia Esbart Montcal; va ser des de jugador fins a president.” L’entitat es va acabar convertint en l’actual CE Maià, club en el qual Pons també va ser membre de la junta.

El 2007 la revista local Maliana li va dedicar un ampli reportatge. En Tonico va reviure en aquells planes memòries i vivències personals que també eren història del poble. Abans de fer de pagès , havia treballat al boc del Molí d’en Llorenç, a la bòbila de Can Bellsolà, a la guixera de Maià i fins i tot a la Catalunya del Nord, prop de Ceret. També va treballar al mar, instal·lant canonades des de Llançà abans de tornar a casa i quedar-s’hi per sempre més.

Pons estava casat amb Antonia Agustí i Jordà. Tenia dos fills i quatre nets. La cerimònia de comiat ha tingut lloc aquest matí a l’església parroquial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia