SANT ANDREU-ALCORCÓN

Raül Arribas és el porter de l'Alcorcón, amb 40 anys

L'exporter de l'Espanyol Raül Arribas, ara a l'Alcorcón, jugarà la seva primera fase d'ascens camí dels 41 anys, contra el Sant Andreu

Més de vint anys col·locant-se sota els pals d'una porteria de futbol i encara té corda per a estona. Raül Arribas, exporter d'aquell Espanyol que va aconseguir el darrer ascens de segona A a primera la temporada 1993/94, defensa ara, amb 40 anys, la samarreta de l'Alcorcón, el primer rival del Sant Andreu en les eliminatòries d'ascens a la segona divisió A. De fet, tot i la seva edat, aquest serà el primer cop que disputa una fase d'ascens com aquesta, en gran part, però, perquè la seva dilatada carrera ha transcorregut majoritàriament entre primera i segona A. «Per mi és una anècdota, però és cert que em fa molta il·lusió a hores d'ara», reconeix Arribas.

La «ventafocs».

«Ningú pensava en nosaltres per una de les quatre places i al final ens hi hem ficat; som la ventafocs de l'eliminatòria», explica el molletenc, que sap de què parla, perquè l'Alcorcón just la temporada passada va patir moltíssim per no baixar a tercera i aquesta, amb la tercera plaça final, ha aconseguit la millor classificació de la història del club madrileny. El porter, conscient que cal espolsar-se sempre els favoritismes en aquest tipus de duels, assegura que ells no tenen cap pressió, ja que diu que qui ha de passar l'eliminatòria a priori és el Sant Andreu. No obstant això, no li vol restar mèrits al seu equip: «Som un equip molt seriós i ben treballat tàcticament. A més, hem recuperat un jugador important que se'ns va lesionar a principi de temporada de gravetat, Íñigo, i ara està en plena forma, i tenim Susaeta [15 gols], el fitxatge de qualitat d'aquesta temporada; per mi, qui marca les diferències.»

Raül Arribas encara no s'ha plantejat la retirada, encara que és obvi que hi pensa de tant en tant: «El dia que entri en un vestidor amb nens de 20 anys i pensi ‘què estàs fent?' decidiré plegar, però de moment no ha passat i només penso en el dia a dia.» Tot i que té la família i la casa a Madrid de fa temps, no descarta tornar algun dia a Barcelona si li surt alguna oferta professional interessant.

LA FITXA

Raül Arribas Torres
Naixement: 11/09/1968, Mollet del Vallès. Demarcació: Porter. Palmarès: Campió de la lliga de segona divisió (1993/94) amb l'Espanyol. Formació: Categories inferiors de l'Espanyol.
TEMPORADA
EQUIP (cat.)
1988-91
L'Hospitalet
(2a B)
1991-93
Palamós
(2a A)
1993-94
Espanyol
(2a A)
1994-98
Espanyol
(1a)
1998-04
Leganés
(2a A)
2004-05
Leganés
(2a B)
2005-.
Alcorcón
(2a B)

Un periquito de cor que ha patit molt

«Sóc molt periquito, i aquesta temporada he patit una mica massa, però ara ja comencem a veure la llum.» I és que Raül Arribas va entrar a l'Espanyol amb 14 anys i en va marxar amb 28, encara que el seu adéu no va ser com a ell li hauria agradat. El club i ell no es van posar d'acord per renovar, i això li va doldre, encara que té molts bons records d'aquella època i manté bons amics. El 1998 va fitxar pel Leganés, de segona A, on va estar set temporades seguides. En aquests anys va muntar-se la seva vida a Madrid, i un cop es va acabar l'etapa a Leganés, al 2005, li va sortir l'oferta de l'Alcorcón i la va acceptar per no haver de marxar lluny de la seva nova casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.