Canals

Aynur Dogan torna a Vilanova

Setze concerts en tres dies donaran vida a la 43a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT) de Vilanova i la Geltrú. Aynur Dogan, veu del poble kurd, és una de les veus destacades del cartell d’enguany. Dogan ja va ser a Vilanova amb motiu del FIMPT l’any 2006 i enguany tornarà el dissabte 13 de juliol amb un repertori que no abandona les seves arrels però que incorpora la contemporaneïtat occidental, que atorga un estil propi i únic a aquesta cantant, testimoni del patiment del poble kurd. El FIMPT d’enguany aplegarà també artistes del prestigi del cantautor italià Antonio Castrignanò, referent innovador del gènere de la pizzica, Pep Gimeno Botifarra, preservador de la música popular de València i el cantant català d’origen senegalès Momi Maiga, que farà la preestrena del seu nou disc, en una producció conjunta del FIMPT amb la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival (A)phónica de Banyoles i El Canal-Centre d’Arts Escèniques de Salt i Girona. Una clara mostra de l’aposta pels nous creadors, en què Momi Maiga ofereix una música plena de fusió cultural i musical.

El FIMPT reunirà altres noms destacats, com l’arpista flamenca Ana Crismán, les basques Neomak, que havien acompanyat durant anys Kepa Junkera,el projecte d’origen cubà Conjunto Tradición Cariñosa i els grups catalans Criatures, Els Quatrevents i Artiga Folk.

Festival Internacional de Música Popular i Tradicional 11 a 14 de juliol www.fimpt.cat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia